IZBORI ZA MJESNE ODBORE

Koalicija "Pula može bolje" osvojila većinu u 12 od ukupno 16 mjesnih odbora. Valter Boljunčić: "IDS je pobjednik izbora u Puli"

| Autor: Hina
Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Koalicija "Pula može bolje" koju čine IDS-ISU-IL (Istarski demokratski sabor - Istarska stranka umirovljenika - Istarski laburisti) osvojila je većinu u 12 od ukupno 16 mjesnih odbora u Gradu Puli na izborima koji su održani u nedjelju.  

Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pule izvijestilo je kako je na jučerašnje izbore izašlo ukupno 12,99 posto upisanih birača s pravom glasa.

"IDS je pobjednik izbora u Puli. Ovim rezultatom smo pokazali da Pula može i želi bolje. Zahvaljujemo svima koji su izašli na izbore, a naročito onima koji su dali povjerenje našoj koaliciji IDS-ISU-IL.  Osvojili smo 43 posto ukupnog broja svih glasova, gotovo četiri puta više od prve sljedeće liste", izjavio je sinoć predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus također se zahvalio svim građanima koji su izašli danas na izbore, posebice onima koji su prepoznali rad i napore IDS-a da ravnomjerno razvija sve kvartove u Puli. 

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je jako zadovoljan rezultatima izbora za mjesne odbore u Puli.

"Pokazalo se da građani sve više biraju nezavisne ljude i nezavisne liste. Štinjan i Stari grad nastavili su niz i pokazali kako će izgledati izbori 2025. godine. Prava gradska priča su nezavisni s Busolera i sa Sisplaca, a novi ljudi pojavili su se na Gregovici, Stoji, Monvidalu, Kaštanjeru, Verudi, u Šijani i na Novoj Verudi", dodao je Zoričić. 

Koordinatorica platforme Možemo! Pula Dušica Radjojčić također je izrazila zadovoljstvo rezultatima, rekavši da je u svih sedam mjesnih odbora u kojima je Možemo! imao svoje liste, ostvario sjajne rezultate. 

"Mi smo najmlađa politička opcija, postojimo tek tri godine i ovi sjajni rezultati zapravo su rezultat našeg rada i dokaz da nas građani prepoznaju kao opciju koja donosi promjene, koje svi očekujemo. Ono što nas razlikuje od drugih političkih opcija je to da smo uložili velik napor da bismo predstavili svoje kandidate i programe, dok istodobno gradska vlast nije učinila ono što je primarno morala, a to je oglašavanje ovih izbora putem plakata i medija", ustvrdila je Radojčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater