IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

SDP Pule predao kandidacijske liste u svim pulskim mjesnim odborima

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


U povodu skorog održavanja izbora za vijeća Mjesnih odbora Grada Pule SDP Pule predao je kandidacijske liste za svih 16 mjesnih odbora.

- U nadolazećoj kampanji prezentirat ćemo problematiku po svakom mjesnom odboru te ponuditi građanima realne programe razvoja i konkretna rješenja za njihove kvartove, u okviru ovlasti mjesnih odbora, jer imamo znanje, iskustvo i znamo kako. SDP već godinama govori o kvaliteti života, a borba za tu kvalitetu života počinje upravo kroz mjesne odbore.

Sredstva koja sada svaki mjesni odbor ima na raspolaganju su minimalna, posebice ako se uzme u obzir da se u proračun "slijeva" preko 6,6 milijuna eura prihoda od komunalne naknade, a mjesni odbor mora "moliti" gradsku upravu da se asfaltira metar ceste ili postavi jedan stup javne rasvjete, a o nekim većim zahvatima da ne govorimo jer znamo da u 21. stoljeću neki mjesni odbori nemaju niti kompletiranu kanalizaciju i odvodnju.

Nećemo propustiti ovu kampanju za mjesne odbore niti da ukažemo na problematiku koja je možda i izvan ingerencije mjesnih odbora, ali smatramo da je izuzetno značajna za građane Pule. To su problemi u radu Kaštijuna, raznih onečišćenja i onečišćivača te pitanja uređenja i otvaranja Muzila jer to su sve pitanja koja utječu na kvalitetu života na razini cijele Pule.

Ovo je prilika za građane da pokažu kako im je stalo do svakodnevne problematike koja ih muči na dnevnoj razini u njihovom susjedstvu. Od komunalne infrastrukture, preko sigurnosti do ostale problematike. Ovim putem pozivamo sve stanovnike Pule da izađu 18. veljače na izbore i da započnu s promjenama iz svog "dvorišta", navode iz pulskog SDP-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter