pulsko kino

Bogat program za filmoljupce ovaj mjesec u Kinu Valli. I Dua Lipa u filmskom ostvarenju

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: arhiva Glas Istre)

(Foto: arhiva Glas Istre)


Kao i u siječnju, i u veljači će Kino Valli donijeti svim ljubiteljima sedme umjetnosti bogat program.

Od 1. do 7. veljače Kino Valli donosi triler »Argylle: Misteriozni špijun«, krimi-komediju »Zločin je moj«, hvaljenu dramu »Zona interesa« koja ima pet nominacija za Oscara, a u programu »Filmovi za sva vremena« prikazuje se drama »Samoubojstva nevinih« Sofije Coppola. Mjesec otvara novo izdanje kino-kviza koji se održava u sklopu projekta Razigrano kino.

Odlični glumci

»Argylle: Misteriozni špijun« redatelja Matthewa Vaughna oštrouman je špijunski triler, kako je navedeno u opisu. Elly Conway je povučena autorica špijunskih romana koja voli biti kod kuće za svojim računalom u društvu mačka Alfija.

(Foto: kino Valli)(Foto: kino Valli)

Kada zapleti Ellynih knjiga, u kojima je u središtu tajni agent Argylle, počnu odražavati tajne radnje špijunske organizacije iz stvarnog života, mirne večeri kod kuće postaju stvar prošlosti. U društvu Aidena, špijuna alergičnog na mačke, Elly (noseći Alfieja u ruksaku) juri po cijelom svijetu kako bi bila korak ispred ubojica dok granica između Ellyna izmišljenog svijeta i njezinog stvarnog počinje blijedjeti.

Odlična glumačka postava uključuje Henryja Cavilla (The Witcher), Johna Cena (Fast X), dobitnicu Oscara Arianu DeBose (West Side Story), pop zvijezdu Duu Lipu, koja će po ljeti nastupiti u Areni (Barbie), Bryana Cranstona (Breaking Bad), Catherine O’Hara (Schitt’s Creek), Sofiju Boutella (Kingsman: Tajna služba) i legendarnog Samuel L. Jacksona. Alfieja glumi Chip, stvarni mačak supermodela Claudie Vaughn (rođene Schiffer).

Krimi-komedija »Zločin je moj« francuskog redatelja Françoisa Ozona elegantna je i duhovita priča o ambiciji i padu. Pariz, 1935. Madeleine je mlada i ne osobito talentirana glumica koja je upravo oslobođena optužbe za ubojstvo poznatog producenta. Novi film Françoisa Ozona u francuskim je kinima vidjelo više od milijun gledatelja, a riječ je o još jednom duhovitom pastišu klasičnih hollywoodskih komedija i francuske farse, koja se bavi borbom među spolovima te paralelama između sudnice i kazališta.

Drama »Zona interesa« redatelja Jonathana Glazera jedan je od filmova koji su obilježili 2023. godinu: osvojio je Grand Prix i nagradu kritike FIPRESCI na Filmskom festivalu u Cannesu, a našao se i na gotovo svim popisima najboljih filmova prošle godine. Nominiran je u pet kategorija za Oscara.

Život iz snova

Zapovjednik ozloglašenog Auschwitza, Rudolf Höss te njegova supruga Hedwig žele stvoriti život iz snova za svoju obitelj u kući i prekrasnom vrtu smještenima odmah pored koncentracijskog logora. Inspiriran istoimenim romanom Martina Amisa, film Jonathana Glazera predstavlja jedan od najoriginalnijih suvremenih filmova na temu holokausta, ali i moćnu metaforu svega onoga što nam se događa »s druge strane plota«, na što namjerno odbijamo obratiti pozornost.

Animirani film »Vau Vau zvijezda 2« u središtu priče ima tibetanskog mastifa Bodija od kojeg se očekuje da bude sljedeći seoski čuvar stadu veselih ovaca, no on ne osjeća strast prema preuzimanju te uloge. Bodi želi postati najveća Rock N’ Roll zvijezda! Godinu dana nakon prvog nastupa: Bodi i njegov bend postali su lokalno poznati – čak imaju i odane obožavatelje!

(Foto: kino Valli)(Foto: kino Valli)

- Radnja romantične drame »Samoubojstvo nevinih« redateljice Sofije Coppole iz 1999. vodi nas u jedno od bogatijih predgrađa u Detroitu sedamdesetih godina proteklog stoljeća, gdje je cijelo susjedstvo zaluđeno s pet prekrasnih sestara Lisbon u dobi od 13 do 17 godina. Za razliku od svojih vršnjaka, djevojke nemaju nikakvu mladost, zahvaljujući strogosti svojih roditelja, navedeno je u najavi ovog filmskog ostvarenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater