POSEBNO MJESTO

Prostor na Giardinima 13 otvara vrata: Advent "oživljava" i ex Kino Beograd

| Autor: Doria Mohorović
Kino je dugi niz zatvoreno i služi kao parking garaža (Foto: Arhiva Glas Istre)

Kino je dugi niz zatvoreno i služi kao parking garaža (Foto: Arhiva Glas Istre)


Ovog prosinca građani se ne mogu požaliti da se nemaju gdje zabaviti, jer su ovogodišnji adventski programi u gradu, koji donose zabavu na nekoliko lokacija, zaista bogati. Na Portarati posjetitelje očekuje 30-ak koncerata, a večeras će na pozornicu stati Matija Cvek & The Funkenstein.

Otvara "Stari lav"

U narednim danima građane i goste zabavljati će izvođači poput etno grupe Veja, Ede Maajke, Monarha, ABBA Ring, Medee & Tedi Grubice, Miacha, Gorana Karana, Gorana Bare & Majki, Svemirka i Detour.

Uz tradicionalni Advent u Puli koji organizira Pula Film Festival, 14. prosinca započinje novi događaj - »Advent u kinu«. Nakon što je dugi niz bilo zatvoreno i služilo kao parking garaža, nekadašnje Kino Beograd ponovo otvara svoja vrata. Adventski program koji organiziraju tvrtke Facility menagement i Personal event trajat će do 1. siječnja, a do tad će biti održano 20-ak zabavno-glazbenih događanja. Na samom otvorenju nastupit će regionalna zvijezda - »Stari lav« Željko Samardžić. U prostoru na Giardinima 13, bivšoj dvorani za kino projekcije, održat će se i salsa party 19. prosinca, a dan nakon Cabaret show. A ono što će se sigurno izazvati velik interes posjetitelja je povratak u malu Salu uz DJ Sosu i Hrkija 22. prosinca, kao i Real Great Gatsby Party zakazan za 23. prosinac.

Adventske kućice

Organiziran je i program na Badnjak, a u adventskom su rasporedu zakazani i događaji Pussy Wagon Rock n’roll Party, Laponia Cabaret Show, Christmas Party by DJ WazabY, talijanski DJ Paolo Barbato... No, najavljeno je i da će se vratiti njegova nekadašnja funkcija, pa će se tako održavati i kino projekcije.

U bivšem će kinu biti postavljeno i nekoliko adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom, a cijeli će prostor biti ukrašen božićno-novogodišnjim dekoracijama. Bit će tu i nekoliko blagdanskih kulisa, postavljenih za ugođaj i fotografiranje. Vrata bivšeg kina za kojeg mnoge Puležane vežu brojne uspomene, bit će otvorena za posjetitelje od 10 do jedan sat radnim danom, vikendom do 2, a za doček Nove 2024. godine do 4 sata ujutro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter