okićene ulice i trgovi

FOTOGALERIJA / Blagdanski duh zavladao najvećim istarskim gradom: Užurbano se "šminka" centar Pule, uskoro je sve spremno za nedjeljno otvorenje Adventa

| Autor: Tea Tidić


Iako vremenske (ne)prilike na početku vikenda nisu baš mamile šetače u grad - kiša je gnjavila već od ranog subotnjeg jutra, a prognostičari su najavljivali i nagli pad temperatura i moguć snijeg - to nimalo nije omelo radnike da prionu završnom "šminkanju" centra Pule, ususret nedjeljnom otvorenju Adventa u Puli, koji donosi 36 dana zabave.

Na Portarati, Forumu i duž gradskih prometnica postavljeni su razni prigodni blagdanski ukrasi, a sve to je zagrijavanje za program koji će se odvijati cijelog prosinca na Portarati, u Parku grada Graza, tržnici, Giardinima... postavljene su i božićne jelke na Portarati i Forumu, dok je svjetleća jelka koja je prošlih godina krasila Portaratu, sada smještena ispred Arene.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Program počinje u nedjelju već u 11 sati u Ciscuttijevoj ulici gdje nastupa zbor KUD-a Lino Mariani, od 18 do 20 sati u Parku Grada Graza je Klaun Marek, a od 17 do 19 sati, također u Parku Grada Graza su svjetleći hodači na štulama "Martiniuss Cirkus - White Light stilt angels".

U večernjem koncertnom programu, u nedjelju u 20.30 sati na Portarati nastupit će dobro znani Gustafi.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

To je početak bogatog koncertnog programa, u sklopu kojeg će na Portarati u sklopu Adventa u narednim danima nastupiti Dogma, Matija Cvek & The Funkensteins, Veja, Edo Maajka, Monarh, ABBA Ring, Medea & Tedi Grubica, Miach, Goran Karan, Goran Bare & Majke, Svemirko i Detour.

Valja napomenuti i da je tijekom održavanja manifestacije "Advent u Puli – L'avvento a Pola", radnim danom od 17 sati te subotom, nedjeljom i blagdanom cijeli dan, sve parkirališne lokacije i u svim parkirališnim zonama pod naplatom na području Grada Pule bit će oslobođene plaćanja naknade za parkiranje.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Klizalište, koje je ove godine smješteno na igralištu kod Osnovne škole Centar, otvara se 7. prosinca u 18 sati i na dan otvorenja klizanje je besplatno. Svakodnevno će biti otvoreno od 10 do 22 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kad će biti otvoreno do 18 sati. Na Božić je klizalište zatvoreno.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter