8. GRILLijada na Fratarskom otoku

Najbolji su burek s mljevenim mesom i teleća jetrica ekipe "Re"

| Autor: Jelena Milović
Pobjednička ekipa (Foto Privatna arhiva)

Pobjednička ekipa (Foto Privatna arhiva)


Već osmi put na Fratarskom otoku - otoku Veruda održana je ove subote GRILLijada by David Skoko. Riječ je o ekipnom kulinarskom natjecanju u pripremanju najboljeg roštilja, a sve je na kraju začinjeno koncertom uživo Dady Cool Banda.

Mnogi će reći, jedna od najzabavnijih manifestacija na poznatom pulskom otoku, a svi će se u konačnici složiti da je prihvaćena kao tradicionalna. Za početak, svakako je najdugovječnija, a opstala je, kako govore akteri, nimalo slučajno do današnjih dana.

Natjecanje u pripremi jela na roštilju, kao i svi drugi događaji na ovom otoku, prilika je da se "privremeni otočani" još više druže, nasmiju, ali i osvoje pokoju nagradu. Sudjelovanje je ove godine prijavilo osam ekipa, s po četiri člana. Prijašnjih godina bilo je do deset ekipa, koliko i diktira broj raspoloživih roštilja, ali ove je godine nestabilno vrijeme učinilo svoje. Za natjecatelje nije važno kojeg su spola i dobi, jedini je uvjet da su gosti kampa.

Nešto manje ekipa u ovogodišnjoj kuharskoj igri nije utjecao na kvalitetu ovala s hranom, ali ni na dobru zabavu. Nagrađivalo se svako pojedino jelo, po namirnicama, pa je tako i pobjednika bilo više. To je, u odnosu na prijašnje GRILLijade, ipak novost budući da su se prije ocjenjivali samo ukupni pobjednici.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama