coworking centar

Pulski poduzetnički centar s inovativnim sadržajima starta već od ove jeseni

| Autor: Milan Pavlović
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Sve ide prema planu! Građevinski radovi su u potpunosti dovršeni, a nakon što smo prošlog tjedna obavili i tehnički pregled vjerujem da će nam do kraja kolovoza ili početkom rujna biti izdana i uporabna dozvola što znači da će sve biti spremno i za svečano otvaranje i početak rada Coworking centra Pula, govoreći o aktivnostima na jednom od trenutno najzanimljivijih i najatraktivnijih pulskih projekata kazao nam je direktor Istarske razvojne agencije dr. sc. Boris Sabatti.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Na lokaciji "stara Mehanika" preko puta Sportskog centra Pattinaggio, dugi niz godina nalazila se opasna ruševina koja je bila pravo ruglo nedaleko strogog centa Pule. Stoga je u pulskoj javnosti tijekom 2020. godine vrlo pozitivno prihvaćena vijest o početku realizacije strateškog projekta koji će promijeniti "lice" tog dijela grada i za koji će ogroman dio potrebnog novca bespovratno osigurati Europska unija.

Naime, taj projekt prepoznat je svojevremeno kao strateški projekt Strategije razvoja Urbanog područja Pula, te se u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula provodi u suradnji Istarske razvojne agencije kao nositelja te Grada Pule kao partnera. Ukupna vrijednost projekta je više od 3,6 milijuna eura, pri čemu 2,4 milijuna bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, gotovo 900 tisuća eura Grad Pula te 305 tisuća eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Cilj projekta Coworking centar Pula, koji se pripremao dugi niz godina, uspostava je poduzetničkog centra s inovativnim sadržajima, te stvaranje uvjeta za razvoj ponešto inovativnije poduzetničke klime i zajednice na urbanom području Pule.

U prizemlju i na međuetaži reprezentativne zgrade u Marulićevoj ulici uređeni su tzv. "open space" odnosno otvoreni zajednički radni prostori, na drugom katu nalazit će se uredi, dok će na trećem biti uređena velika dvorana sa 120 mjesta i izlazom na terasu. Dvorana će se moći pregraditi u dva odvojena prostora, tako da će se istovremeno u njoj moći organizirati dvije radionice, seminara ili predavanja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter