tijekom ljeta u puli

Tehničke radionice za osnovce svih uzrasta

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Prošlogodišnji polaznici informatičke radionice (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Prošlogodišnji polaznici informatičke radionice (snimio Paulo GREGOROVIĆ)


Nakon završetka školske godine, u Zajednici tehničke kulture, konkretno u njihovom Centru za tehničke aktivnosti Veruda, koji se nalazi na Trgu kralja Tomislava 13, za učenike osnovne škole s područja Pule održat će se pet ljetnih hobby tehničkih radionica. To su: Lego graditeljstvo (1.- 4. razred), Informatika "Izvan okvira" (2.-4. razred), KREAtiVKo - recikliraj, kreiraj i izradi uporabni predmet (3.- 4. razred), Steam u robotici (4.-6. razred) i Automodelarstvo - izradi, programiraj i pokreni (5.-7. razred)

Namijenjene su djeci koja, osim kupanja, igre i odmora, žele naučiti nešto novo, otkriti svoje interese i stvaralačke mogućnosti. Radionice će se održavati od 26. lipnja do 7. srpnja, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati. Prijaviti se treba do 20. lipnja na telefon 394-729 ili mail: cta-veruda@ztkpula.hr.

Voditeljica Centra na Verudi Jasna Verk kaže da je cilj tih radionica razvijanje kritičkog i logičkog razmišljanja u djece osnovnoškolskog uzrasta, uz pomoć novih tehnologija i korištenja različitih tehnika.

- Namjera je naučiti ih kako povezati znanja koja su prethodno stekla tako da postavljamo probleme ispred njih i potičemo ih da samostalno istražuju, razvijaju svoju kreativnost, poduzetništvo i odgovornost. Osim pronalaženja novih rješenja, razvijamo sposobnosti kao što su strpljivost, preciznost i sistematičnost. Na našim radionicama potičemo djecu na učenje informatike, matematike, tehnologije i kreativnog mišljenja, kao i na socijalni, intelektualni i njihov emocionalni razvoj, naglašava Verk. Dodaje da su voditelji radionica iskusni učitelji tehničke kulture i profesori koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini