POČETKOM TURISTIČKE SEZONE

Na Velom Vrhu u tri ulice počinje gradnja kanalizacije. Evo koliko košta izdavanje zahtjeva za priključak

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Gradnja infrastrukture kreće početkom sezone u blizini kuća prenamijenjenih u turističke objekte (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Gradnja infrastrukture kreće početkom sezone u blizini kuća prenamijenjenih u turističke objekte (snimio Paulo GREGOROVIĆ)


Od ponedjeljka, 5. lipnja, tvrtka Vodotehnika počinje graditi kanalizaciju u najsjevernijem dijelu Pule, odnosno u tri ulice: Bunarskoj, Vodnjanskoj i Starčevićevoj.

Najavio nam je to jučer direktor Pragrandea, Kristijan Benčić. Riječ je naselju koje se nalazi na katastarskim česticama od 529/1 do 546/14 u katastarskoj općini Galižana. Smješteno je desno od prvog rotora na ulazu u Pulu, kada se dolazi iz pravca Vodnjana.

- No, već idući tjedan, na prelasku sa svibnja u lipanj, u tim ulicama počet će trasiranje glavnog kolektora, a izvođači radova sa svakim vlasnikom kuće dogovorit će poziciju na kojoj će se spojiti na kolektor. Paralelno s time uvodi se privremena regulacija prometa tih ulica, kazao nam je Benčić.

Naime, ovom investicijom će 1,5 posto Puljana dobiti kanalizacijski priključak u idućih godinu i pol. Riječ je o 280 kućanstava sa 780 stanovnika u 22 pulske ulice na području naselja Veli Vrh i Šijana. Obiteljske kuće u tim ulicama imaju septičke jame, a vodovodna mreža je ugrađena po sistemu paukove mreže tako da je na jedan vodomjer spojeno i po nekoliko kuća.

Građani koji se žele priključiti na kanalizacijsku mrežu moraju osigurati spoj svog objekta do ogradnog zida te platiti 50 eura troška za uslugu izdavanja zahtjeva.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum