PULSKI UGOSTITELJ:

"Malo smo preskupi, ali bi sezona mogla biti uspješna"

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Snimila Duška PALIBRK

Snimila Duška PALIBRK


Pulski ugostitelji uvelike se pripremaju za sezonu. Većina njih je još za Uskrs otvorila svoje lokale.

Mario Čičić već osam godina prodaje sladoled nadomak Foruma u objektu Gelato Fratelli.

"Za Uskrs i za 1. maj je bilo dobro, bilo je posla, ali u međuvremenu baš i ne. I vrijeme nas zeza", kaže.

Prema popunjenosti apartmana i ostalog smještaja, nada se da će sezona biti dobra, ali ni on ne prognozira olako rezultate.

"Možda smo malo preskupi, ali ipak bi sezona mogla biti uspješna", komentira uz smijeh.

Budući da prodaje tipičnu slasticu za tople ljetne dane, zanima nas kakva je klijentela, jesu li u pitanju mahom strani gosti.

"Većinom su nam gosti stranci. Nismo cjenovno prihvatljivi za domaće ljude jer su materijali poskupili i sve je otišlo gore. I ja sam morao staviti ovakve cijene", kazuje gotovo razočarano.

Njegov objekt ostat će, kaže, otvoren do 15. listopada budući da je riječ o specifičnoj ponudi. A budući da je riječ o sezonskom poslu, zanima nas ima li i sam problema s radnom snagom.

"Ima problema. Za sada cura i ja radimo, a usred sezone ću se osloniti na školarce. Radio sam sa strancima, ali budući da njima treba osigurati smještaj, koji je veliki problem, to mi je neizvedivo", zaključuje Čičić.

Bio veći ili manji ugostitelj, čini se da problemi s radnom snagom ne zaobilaze nijedne. Naša je sljedeća destinacija restoran Rustica na Portarati. Tamo razgovaramo s konobarom Jovanom Mitićem.

"Bilo je nešto posla, a od Uskrsa do 1. maja dobro se radilo. Turisti nam dolaze iz Slovenije, Italije i Njemačke, a vrlo su zahvalni gosti. Ja sam ovdje dvije godine i čini mi se da je u tom vremenu ove godine najbolja predsezona. Svi govore da će ovo biti jako dobra sezona, a najviše se tako misli jer je bukirano puno smještaja. Naši su gosti uglavnom stranci. Velik je problem s parkingom, a domaći upravo zato ne dolaze. To nam i govore. Cijela ponuda se bazira na našoj kuhinji", otkriva.

Osim njih nekoliko, u ovom restoranu svi radnici dolaze izvan Hrvatske.

"Mi smo uhodani, snašli smo se i dobro smo ekipirani", zaključuje Mitić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter