KONFERENCIJA LET'S GROW! PREDSTAVLJA EMINENTNE STRUČNJAKE

Najveća ICT konferencija u Istri održava se u Puli: Sve o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i mogućnostima zapošljavanja

| Autor: Tea TIDIĆ
S prošlogodišnje konferencije Let'sGrow! u Puli

S prošlogodišnje konferencije Let'sGrow! u Puli


Nakon prošlogodišnje, prvi put održane ICT konferencije Let'sGrow! u Puli, koja je uspješno predstavila značaj novih tehnologija i privukla velik broj mladih ljudi, stručnjaka i eminentnih predavača, konferencija Let'sGrow! ide dalje.

Drugo izdanje konferencije Let'sGrow! održat će se 25. svibnja u Hotelu Park Plaza Histria u Puli u organizaciji ICT Istria, neprofitne udruge informatičkih tvrtki, koja promovira Istru kao globalno ICT središte s mogućnostima za razvoj karijere i ispunjen život u Istri.

ICT je kraći naziv za industriju informacijsko-komunikacijske tehnologije, sastoji se od proizvodnog i uslužnog sektora, te je jedna od najbrže rastućih grada gospodarstva, a posebno je atraktivna zbog velike mogućnosti samozapošljavanja. Konkretno, to znači prijenos, obradu, pohranu i uporabu svih vrsta podataka i informacija. I Europska unija uvelike potiče razvoj ove industrije, posebice u segmentu koji se odnosi na tehnologije kao što su poluvodiči, AI, svemirske tehnologije, blockchain i kvantno računarstvo.

Glavna tema ovogodišnje konferencije je karijera, a predviđena su brojna inspirativna i stručna predavanja, paneli i radionice na kojima će sudjelovati uspješni predavači, inovatori i predstavnici ICT industrije. Cilj je brojčano pojačati ljudske resurse ICT industrije i potaknuti razvoj njihovih karijera u Istri te ujedno potaknuti mlade ljude da prepoznaju velike potencijale, ali i potrebe tržišta za budućim stručnjacima u toj najbrže rastućoj grani industrije, bez koje je današnji razvoj gotovo nezamisliv.

Cilj je konferencije Let'sGrow! postati glavno središte okupljanja i predstavljanja najvećih ICT stručnjaka i entuzijasta iz Istre, Hrvatske i svijeta, ponajprije kroz predstavljanje ICT tvrtki iz Istre, uz paralelne edukacije studenata i školovanih mladih ljudi i njihovo povezivanje s ICT tvrtkama.

Time se želi djelovati na karijerne mogućnosti studenata i mladih stručnjaka, kako onih koji jesu u ICT-u tako i onih koji bi tek htjeli usvojiti ta znanja ili su s drugom strukom potrebni u ICT sektoru, uz želju da svoj život i rad usmjere na Istru, baštineći sve kvalitete života koje Istra nudi.

Više od 20 stručnih predavača te 25 izlagača sudjeluje na konferenciji, koja kroz cjelodnevni event želi motivirati studente i mlade ljude da prihvate nove tehnologije, educiraju se te svoju karijeru grade i život nastave u Istri, jer u ovoj grani posla - svatko može raditi odakle god izabere, dovoljno je da ima računalo.

Osim u predavanjima i panelima posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim interaktivnim radionicama te na licu mjesta stvarati kontakte, saznati informacije od stručnjaka iz prakse, uz još niz korisnih savjeta, primjera dobre prakse i ostalih zanimljivih aktivnosti. Ulaz na konferenciju Let'sGrow! i dalje je besplatan za sve posjetitelje, a organizator je osigurao i određeni broj nagrada za posjetitelje i sudionike u natjecanjima.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of