Uskrsnuo nakon 13 godina

Brzi spoj u Puli: U sat vremena upoznala sam menadžera, stolara, eko farmera, veterinara, taksista…

Lagano međusobno pogledavanje po sali, ali čak manje nego u kafićima. Iako se izlazi iz vlastite zone komfora, atmosfera je, nekako, opuštena. Barem tako izgleda. To je subjektivan dojam jer baš i nisam došla u lov, već vidjeti kako to funkcionira. Svjetla bivaju prigušena i zabava počinje. Dame biraju

| Autor: Lara Bagar
S brzog spoja u Puli (snimila: L. BAGAR)

S brzog spoja u Puli (snimila: L. BAGAR)


Srodna duša u 5 minuta? Nemoguće. Samo u snovima. Odnosno, moguće je samo na "speed dateu" u američkim filmovima. Ljubav na brzaka. Pa, ima smisla. Brza vremena, brza ljubav. Kažu da je vrijeme novac. A novca je sve manje. Inflacija vremena, emocija i mjesta za dobar izlazak, posebice u Puli, gdje možda ima vremena za spojeve, ali baš nema mjesta gdje možete nekoga upoznati.

Uostalom, kako i gdje u odrasloj dobi pronaći partnera ili partnericu? Ako ih ne upoznamo putem posla ili hobija, to može biti vrlo teško. U nekim je godinama obično većina nas formirana i ima svoj krug prijatelja koji nerado širi. A nisu baš svi SMS fetišisti i ljubav s lažnim profilima i fotoshopiranim slikama traže on line. A i dvije pandemijske godine su nas zatvorile u kuće i prikovale za tastaturu tako da je uživo ipak zabavnije.

Zato je speed date, nakon 13 godina od prvog "dejtanja" u Puli, naišao na iznimno dobar odaziv "speedera". Dobna skupina: od 30 do 45 godina. Žena: nešto manje. Vrijeme: 5 minuta. Mjesto: Klub Kotač. A sve se dalo riješiti klikom, pa se možda nekom nakon pet minuta i dogodio klik. Dakle, prvo se trebalo registrirati na stranici www.kratkispoj.com, gdje ste dobili ID broj i prijavili se za event: ta daaa. Broj je to i zabava može početi.

A prije toga pitanja. Što odjenuti? Casual, sportski, seksi? Ja, primjerice, volim perle, ali one su legitimne nakon 40., a i baš nisu nešto zavodljive. Više su primjerene nekom vremešnom zboru u Zajednici Talijana. Dakle, perle otpadaju, ide mašna, decentno, neutralno. Miris? Možda Molecula. Kažu da ima feromona, pa da vidimo je li to običan marketinški trik. Iskreno, nemam pojma što me čeka. A i nije da sam došla "u lov", već novinarski, da vidim kako se to lovi u pet minuta.

U Kotaču neke žene već sjede. Ima svega. Od sređenih zavodljivih i vrlo opuštenih do sramežljivijih. Muškarci su na nogama. I oni su se sredili. Ima i par poznatih lica, neka iz viđenja, a s nekima se pozdravljam. Čak i nema neke neugode koja je možda izraženija u on line lažnjacima. Neobično je, a i vremenski koncept od pet minuta odmah daje auru simpatičnog koncepta.

- Došla sam iz radoznalosti. Ovo je baš fora kao da smo dio nekog čudnovatog sociološkog eksperimenta, komentira poznanica.

Lagano međusobno pogledavanje po sali, ali čak manje nego u kafićima. Iako se izlazi iz vlastite zone komfora, atmosfera je, nekako, opuštena. Barem tako izgleda. To je subjektivan dojam jer baš i nisam došla u lov, već vidjeti kako to funkcionira. Svjetla bivaju prigušena i zabava počinje. Dame biraju.

Žene sjede svaka za svojim stolom s označenim brojem, a muškarci se svakih pet minuta nakon zvonca za kraj "dejta" premještaju na sljedeći stol. Potencijalni parovi koji imaju pet minuta da se upoznaju, pokušavaju se međusobno impresionirati i razmijeniti informacije uz svijeću i kokice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini