najsretnija majka na svijetu

Sin Puljanke Nataše Knežević dobio je bubreg! Presađen mu je u KBC-u Rijeka

| Autor: Glas Istre
Nataša Knežević (Arhiva)

Nataša Knežević (Arhiva)


Puljanka Nataša Knežević trenutno je najsretnija majka na svijetu. Njen sin dobio je bubreg što znači da je gotovo sa dvogodišnjim odlascima na dijalizu dva puta tjedno. Kako pišu 24 sata organ mu je transplatiran u KBC - u Rijeka.

Nataša je sinu 2017. godine donirala bubreg jer su mu kao posljedica autoimune bolesti Wegenerova granutomaloza otkazali bubrezi. No, on je nakon tri godine prestao funkcionirati. Njezin drugi sin htio je bratu dati svoj bubreg, ali nisu bili kompatibilni.

Dan prije nego što su primili sretnu vijest da imaju bubreg za njezina sina, stanje mu je bilo lako loše. Sjedio je na podu, češao se gotovo do krvi, što je zadnji stadij kod otkazivanja bubrega. Očajna Nataša duboko je vjerovala, ali i predosjetila da će sve biti dobro i tako je i bilo.

Kako je pisao Glas Istre dječak je do 14. godine bio potpuno zdrav, no onda su počele glavobolje i otkrivena mu je autoimuna bolest koja je uništila bubrege.

Otada traje borba za njegov život, a majka se uz 24-satnu brigu za dijete bori i sa sustavom jer nije uspjela dobiti status njegovateljice. Unatoč bolesti, njezin sin je student fakulteta informatike u Puli i uspješan je zahvaljujući svojoj iznadprosječnoj inteligenciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter