120. obljetnica otvaranja zgrade tržnice

U velikoj padeli na pulskom merkatu pripremat će rižoto sa sipama, bakalar s broskvom i fužima i tripice

U velikoj padeli već od 10 sati pulski obrtnici pripremat će rižoto sa sipama, bakalar s broskvom i fužima i tripice. Nastupit će In Vino Veritas

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Tržnica u Puli (foto: Arhiva)

Tržnica u Puli (foto: Arhiva)


U povodu 120. obljetnice otvaranja secesijske zgrade tržnice, ove subote, 1. travnja, bit će priređen prigodan program, javljaju iz gradskog poduzeća Tržnica. Od 10 sati pripremat će se jela u velikoj padeli koju smo ovom prigodom nazvali rođendanskom, tržnici i našim sugrađanima u čast, kažu u pulskom poduzeću. Tom će prilikom građane zabavljati grupa In Vino Veritas.

"Prema povijesnim zapisima, zgrada tržnice svečano je otvorena 1. travnja 1903. godine. Bilo je to zdanje predivnog stila i odisalo je posebnim šarmom europskih metropola. Tome u čast održat će se prigodan program koji objedinjuje gastronomiju i lokalne ugostitelje, poljoprivredne proizvođače i ribare s našom dragom tržnicom", najavljuju iz Tržnice.

"Požurite se doći na markat u centru grada u subotu 1. travnja jer to nije šala. Pripremamo pravu rođendansku marendu s našim obrtnicima uz čiju pomoć će se pripremiti padela rižota sa sipama, a uz to još i bakalar s broskvom i fužima te tripice za naše goste na trgu pored zgrade tržnice. Zahvaljujem se podršci Grada, Udruženju obrtnika i Turističke zajednice te vas sve pozivam da proslavimo ovu veliku obljetnicu od 120 godina" poziva, Gordana Žmak, direktorica Tržnice.

t

Andi Vitasović, predsjednik Udruženja obrtnika Pula napomenuo je da je ova asocijacija više puta organizirala marendu zajednos s obrtnicima.

- Drago nam je da ovaj put možemo marendom uveličati proslavu 120 godina otvorenja pulske tržnice. Našim marendama, uz pripremu tradicionalnih jela, želimo približiti našu kuhinju i rad obrtnika kako građanima, tako i gostima. Vjerujem da će slavljenički meni biti na zadovoljstvo i gušt svih, rekao je Vitasović.

- Ovo je prigoda da se svi zajedno, gradskoj tržnici u čast, podružimo i počastimo jelima koja će nam spremiti naši ugostitelji. Turistička zajednica Pule podržala je Tržnicu u više navrata prilikom održavanja raznih događaja jer su tržnice ne samo trbuh grada već i mjesta gdje svaki gost najčešće prvo otiđe kada dođe u novi grad. Tržnice su mjesta gdje možete doživjeti kulturu, gastronomiju i tradiciju neke sredine u koju dolazite, kazala je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter