URNEBESNO! EVO ŠTO KAŽE I NUDI BESPRAVNA GRADITELJICA U ISTRI:

"Agencije su nas prevarile! Tražim da se Mandriolu da status sela, vikend naselja ili kampa. Dat ćemo i donacije"

| Autor: Marcello ROSANDA
Ovako to izgleda u Mandriolu (Snimio Milivoj Mijošek)

Ovako to izgleda u Mandriolu (Snimio Milivoj Mijošek)


"Glupo smo nasjeli na oglas i koncem 2022. godine kupili parcelu u Mandriolu. Agencija i vlasnik parcele su nam rekli da je tu dozvoljena gradnja kuće čak do 50 kvadrata i da je dozvoljeno imati mobilnu kućicu jer je to vikend naselje Mali Mandriol", stoji u pismu kojeg je Katia Jurić-Glavaš iz Zagreba ovih dana poslala na sve moguće i nemoguće adrese - od predsjednika Republike, Vlade i Sabora pa sve do gradonačelnika Vodnjana i redakcije Glasa Istre.

Radi se o onom istom Mandriolu kraj Vodnjana čija je okolica u posljednjih nekoliko mjeseci poprište velikih akcija Državnog inspektorata i vodnjanskih komunalaca, i koja je na neki način postala simbol bespravne gradnje u Istri. Naime, oko tog sela postoji više velikih bespravnih naselja, a neka od njih su tek nedavno otkrivena. Tamo su, podsjetimo, građevinski inspektori Držanog inspektorata prije nekoliko tjedana proveli veliku akciju zatvaranja gradilišta, a prije nekoliko dana su na istoj lokaciji konferenciju za novinare održali gradonačelnici Vodnjana i Umaga.

Ipak, gospođa koja nam se javila ne odustaje od svoje nakane da ostane bespravno ljetovati na Madriolu, nudi "donacije" i iznosi vrlo originalne ideje kako bi to ostvarila. Pored dopisa, prilaže nam presliku oglasa iz "Njuškala", a usput se čudi inspekcijskim kontrolama na tom području.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater