DOGRADONAČELNICA PULE I ZAPOSLENICA PULSKE PEDIJATRIJE

Dr. Ivona Močenić: "Na pedijatriji međuljudski odnosi su narušeni, organizacija rada je loša, a nadređeni nisu zainteresirani da to riješe"

| Autor: Marcello ROSANDA
Dr. Ivona Močenić (Snimio Milivoj Mijošek)

Dr. Ivona Močenić (Snimio Milivoj Mijošek)


Svoje viđenje situacije na pulskoj pedijatriji, koja je u teškom stanju i praktički pred kolapsom zbog velikog odljeva medicinskih sestara, dala je i zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić. Ona je, naime, zaposlenica tog Odjela pulske Opće bolnice, gdje radi kao neuropedijatar i vrlo je dobro upoznata sa stanjem. Močenić u startu ističe da problemi nisu od jučer...

"Opća bolnica Pula u proteklih nekoliko godina suočava se s odljevom zdravstvenog kadra. Nažalost, situacija je slična kao i u ostatku Hrvatske. Razlog tome su specifičnost i zahtjevnost posla, smjenski rad, te neadekvatna naknada za obavljen posao. Konkretno, što se tiče Odjela pedijatrije, kao dugogodišnji djelatnik mogu reći da je ona vrlo kompleksna grana medicine koja podrazumijeva liječenje najranjivije skupine društva, a to su djeca, te koja zahtjeva poseban oblik suosjećanja i požrtvovnosti", kaže Močenić.

Uz to, spominje lošu međuljudsku i organizacijsku klimu "unutar kuće".

"Kada uz težinu posla dodate narušene međuljudske odnose, lošu organizaciju rada, nezainteresiranost nadređenih za rješavanje srži problema, nemogućnost stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika, dobijete nezadovoljne djelatnike koji nakon 10 do 20 godina provedenih na Odjelu odlučuju otići u nadi da će na novom radnom mjestu naići na bolje uvjete rada. Situacija na pedijatriji postala je alarmantna još prije nekoliko godina, a na što su pojedini djelatnici ukazivali, međutim bezuspješno", naglašava Močenić i dodaje da se slaže s mišljenjem Istarske županije u pogledu rješenja problema.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum