NAKON bulevara i mutilske ulice

Kreće rekonstrukcija još jedne važne prometnice u Puli

| Autor: Jasna ORLIĆ
Ulica Starih statuta (Arhiva Glasa Istre)

Ulica Starih statuta (Arhiva Glasa Istre)


Početkom travnja starta obnova Ulice Starih statuta koja se proteže od kružnog toka na Rivi do kružnog toka na Punti. Dio je to najavljenog većeg projekta koji uključuje temeljitu rekonstrukciju Tršćanske ulice.

Nova infrastruktura

Kako doznajemo od pročelnice Odjela za komunalni sustav i imovinu Anje Ademi, nakon provedene javne nabave izabran je izvođač radova, pulska tvrtka Cesta koja će uskoro biti uvedena u posao. Rekonstrukcija ove važne gradske prometnice potrajat će do 15. lipnja da bi se na jesen nastavilo s poslom. U vrijeme obnove na snazi će biti nova regulacija prometa okolnih ulica da bi promet bio protočan koliko god je to moguće.

- Dvoumili smo se oko termina početka radova zbog turističke sezone, ali smo ipak odlučili započeti cjelokupan posao sada na proljeće, veli Anja Ademi.

Grad Pula koordinator je cjelokupnog posla u kojem financira samo javnu rasvjetu. Vodovod Pula je voditelj projekta, a Hrvatske ceste investitor su svog dijela projekta. Radi kvalitetnog i optimalnog izvođenja radova pulski je Vodovod obavio zajedničku nabavu za Hrvatske ceste, Grad Pulu, HEP, Pragrande i Vodovod.

Tako će se uskoro obaviti rekonstrukcija cjelokupne infrastrukture na području Ulice Starih statuta. Međutim, to je tek prva faza većeg projekta - obnove Tršćanske ulice od Punte prema Brionki sve do spoja s obilaznicom. U sljedećoj fazi uslijedit će nastavak prema Velom Vrhu, gdje su planirana četiri prometna traka. Početak obnove Tršćanske ulice uslijedit će na jesen, vjerojatno u rujnu.

Grad financira javnu rasvjetu

Vodovod Pula uspješno je proveo postupak javne nabave i odabrao izvođače. Procijenjena vrijednost svih radova iznosi 14.690.000 eura, a odnose se na posao izvanrednog održavanja državne ceste DC400, od raskrižja DC66 i DC75 (Tršćanske ulice) sve do raskrižja s Ulicom Riva.

Dakle, planirana je i rekonstrukcija vodovodne mreže Tršćanske ulice. Prema građevinskoj dozvoli od 29. listopada 2019. godine i pripadajućem glavnim projektom, predviđena je ugradnja ukupno 1.450 metara novog glavnog cjevovoda. U sklopu zahvata planira se i rekonstrukcija svih postojećih priključnih vodova te izvedba nove hidrantske mreže.

Za Hrvatske ceste ugovoreno je izvanredno održavanje Tršćanske ceste i Ulice Starih statuta u dužini od 1,4 kilometara. U sklopu ovih radova, planirani su izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda, elektroničke komunikacijske infrastrukture, sanacija potpornog zida u Tršćanskoj, kao i obnova prometnih površina, oborinske odvodnje, prometne signalizacije i opreme.

Grad Pula financirat će rekonstrukciju javne rasvjete u dijelu Tršćanske i Ulice Starih statuta u ukupnoj dužini od 1.391 metra na rasvjetnim stupovima različitih visina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini