EMOCIONALNE UCJENE PULSKE OBITELJI 

Bespravno su sagradili tri kuće u Jadreškima, 20 godina su nelegalno živjeli u Puli, izmišljaju da nisu znali da im se kuća treba rušiti, ne žele u Premanturu jer im je "daleko", a žale se na sve strane

| Autor: Marcello ROSANDA
Obići na njihovoj adresi imaju registriran OPG (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Obići na njihovoj adresi imaju registriran OPG (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što je Državni inspektorat nedavno započeo intenzivniji rad oko nabujalog problema bespravne gradnje u Istri, u dijelu javnosti počeo se stvarati dojam da država u pojedinim slučajevima rušenja takvih građevina stvara socijalne slučajeve, s obzirom da je nekim obiteljima njihova bespravna kuća jedini dom.

Ubrzo je kao jedan od takvih primjera prikazan slučaj Jasne Obić, koja je, zajedno sa suprugom, sagradila bespravnu kuću na zemljištu na kojem nije dozvoljena gradnja, između Jadreški i Šijanske šume, tik do glavne ceste. Medije je na planirano rušenje njene kuće pozvao Jasminko Hasanbašić iz Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata. Međutim, rušenje se ipak nije dogodilo.

Ukratko, Obić je medijima kazala da joj je ta kuća jedini dom, da je samohrana majka koja živi s troje djece od kojih je jedno malodobno, da se razvodi od supruga, da je svjesna da je njezina kuća od 80-ak kvadrata bespravna, ali da joj nije jasno kome ona uopće smeta.

"Nismo pored mora. Ne zagađujemo livadu na kojoj je objekt. Sadimo masline, lavandu i smilje", ispričala je Obić, između ostalog, pred kamerama, dodajući da ona i suprug nisu gradili za apartmane i iznajmljivanje, već kao jedini dom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter