PRVO IZ SERIJE PREDAVANJA

Poduzetnici u ulozi predavača na Fakultetu informatike u Puli

| Autor: Glas Istre
S predavanja na Fakultetu informatike u Puli

S predavanja na Fakultetu informatike u Puli


Potražnja na tržištu rada za informatičkim stručnjacima raste iz godine u godinu pa ne čudi veliki interes studenata koji pri odabiru studija u velikom broju biraju fakultete informatičkih znanosti.

Rastući broj ICT kompanija i u Hrvatskoj i inozemstvu stvara potrebu za novim, kvalitetno educiranim kadrom, a radna mjesta su sigurna i plaćena iznad prosjeka.

Posljednjih 15-ak godina stasa i razvija se Fakultet informatike u Puli, od studija Poslovne informatike, zatim preddiplomskog studija informatike u sklopu Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković te Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije, do današnjeg preddiplomskog i diplomskog studija informatike na Fakultetu informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

U suradnji s GT-netom, prvim istarskim telekom operaterom, Fakultet informatike u Puli je na korištenje dobio routere kako bi ih studenti mogli koristiti u praktičnoj nastavi. Osim u opremi GT-net je dao podršku i kroz znanje i iskustvo. GT-netov osnivač i direktor, Dean Benazić, održao je prvo od serije predavanja na kolegiju Mrežni sustavi drugoj godini preddiplomskog studija Informatika. Cilj predavanja je da se studentima približe iskustva iz prakse te da kroz praktične primjere nauče osnove mrežne komunikacije.

- Fakultet informatike u Puli u posljednjih nekoliko godina značajno je usmjeren na ostvarivanje poslovne suradnje s gospodarskim subjektima u Istri i okolici, posebice u IT sektoru, napominje dekan fakulteta izv. prof. dr. sc. Darko Etinger.

S predavanja na Fakultetu informatike u PuliS predavanja na Fakultetu informatike u Puli

- Zajedničkim snagama sudjelujemo u znanstveno-istraživačkim projektima, organiziramo stručnu praksu, angažiramo stručnjake u izvođenje nastave Praktikuma i mentoriranje završnih radova. Stoga je, suradnja s GT-netom još jedna uspješna priča koja povezuje obrazovanje budućih kadrova u IT sektoru s lokalnim gospodarskim subjektima, kaže Etinger.

Tim povodom Dean Benazić je istaknuo kako ga veseli mogućnost rada s mladim naraštajima, kao i činjenica da Istra sada ima svoj rasadnik budućih informatičkih stručnjaka i da mladi Istrijani više ne moraju u Zagreb, Osijek, Varaždin ili Rijeku na studij informatike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter