Novi članovi akademske zajednice

FOTOGALERIJA / Održana svečana promocija diplomanata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Akademska zajednica od danas je brojnija za 82 nova člana koji su na jutrošnjoj svečanosti, pred prepunom salom pulske Zajednice Talijana, primili svoje diplome. Završetak svog višegodišnjeg obrazovnog puta na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na današnjoj su promociji obilježili diplomanti koji su studij završili u razdoblju od listopada 2021. do prosinca 2022. godine. Prijediplomski stručni studij Predškolski odgoj na hrvatskom ili talijanskom jeziku završilo je 35 diplomanata, prijediplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom jeziku završilo ih je 38, dok je njih 9 završilo integrirani prijediplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij na hrvatskom ili talijanskom jeziku.

Brojnim diplomantima, koje su danas, uz osmijeh na licu, krasile svečane akademske odore i prepoznatljive kape, s prigodnim se riječima i čestitkama obratila dekanica prof. dr. sc. Iva Blažević.

- Današnja je promocija značajan događaj za sve nas. Ona je pokazatelj vaše upornosti, odricanja, vrijednog rada i truda u pronalaženju puta kroz fakultetske i životne obveze, do postizanja željenog uspjeha kojeg danas svečano obilježavamo. Ova promocija je značajan događaj i za naš fakultet.

Ona je dokaz našeg kontinuiranog rada, napredovanja i uspjeha u poučavanju kadrova u području odgoja i obrazovanja. Hvala vam što se bili dijelom naše fakultetske obitelji i vjerujem da ćete se rado sjećati studentskih dana i svih onih situacija i događaja koji su obilježili jedno lijepo životno razdoblje te dolazak do postignutog akademskog uspjeha kojeg danas svečano obilježavamo, poručila je dekanica Blažević obraćajući se promoventima.

Tijekom drugog djela svečane promocije na kojoj su promovirani diplomanti prve generacije Sveučilišno prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, dekanica Blažević poručila im je da budu "uzor onima koje poučavaju i odgajaju jer sjeme svih ekonomskih, političkih, kulturnih i moralnih reformi počinje klijati već u dječjem vrtiću".  

Nakon prigodnog govora dekanice, uslijedilo je svečano prisezanje promovenata, a zatim i podjela diploma, odnosno promocija laureata u stečena zvanja. Dodjela, kojoj su prisustvovali roditelji, obitelj i prijatelji diplomanata, uveličale su izvedbe Studentskog zbora Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pod vodstvom Branka Radića.

Promotorice na današnjoj svečanosti bile su već spomenuta dekanica prof. dr. sc. Iva Blažević, prodekanica doc. dr. sc. Lorena Lazarić, predstojnica Odsjeka za rani i predškolski odgoj i obrazovanje izv. prof. dr. sc. Kristina Riman, predstojnica Odsjeka za razrednu nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i v. d. predstojnice Odsjeka za studije na talijanskom jeziku Đeni Zuliani Blašković, v. pred.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater