za vrhunske i perspektivne sportaše

Dvije tvrtke donirale pola milijuna kuna Zakladi za sport Grada Pule

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Zaklada za sport Grada Pule kojom će se financirati perspektivni i vrhunski sportaši te njihovi treneri od danas je dobila dvije značajne donacije. U pulskoj Komunalnoj palači predstavljeni su donatori. Croatia osiguranje je donirala 40 tisuća eura, a Zagrebačka banka 26.500 eura.

Ukupno je na račun Zaklade sjelo 66,5 tisuća eura ili 501 tisuća kuna. Gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da nakon što su jučer službeno registrirali Zakladu da sada rade na tekstu pravilnika u kojem će definirati kako će Zaklada funkcionirati. Najavio je da će u ožujku ili travnju raspisati javni poziv na koji će se moći prijaviti oni koji će se nadmetati za financiranjem novcem Zaklade, a da će raspodjela tog novca započeti tijekom ljeta. No, prije toga trebaju pronaći upravitelja Zaklade.

On je najavio da uskoro pokreću i Zakladu za kulturu putem koje će financirati mlade kulturnjake.

Predstavnici donatora, Dubravka Jusić, direktorica Identiteta i komunikacija banke i Robert Vučković, član Uprave osiguranja, su iznijeli zašto su se odlučili na ovakav način pomaganja pulskom sportu umjesto da direktno financiraju sportske klubove koji onda reklamiraju svoje sponzore.

Rekli su da su da već pomažu niz klubova diljem Hrvatske te da su sada odlučili podupirati Grad Pulu i mlade ovog grada putem novo pokrenute Zaklade za sport. Jusić je dodala da Zaba godinama financijski pomaže Pulski filmski festival, Sajam knjiga u Puli te da razvijaju odnose sa mnogim drugim institucijama u Puli, a Vučković je poželio Zakladi dugo godina rada i uspjeha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater