VLAK SE nije zaustavio na kolodvoru

NEVJEROJATNO: Putnički vlak naletio na kombi ispred veslačkog i gurao ga do kapetanije. Izbjegnuta veća nesreća

| Autor: Jasna ORLIĆ


Nevjerojatna prometna nesreća dogodila se u subotu oko 23 sata na pulskoj Rivi. Došlo je do naleta vlaka na kombi vozilo. Putnički vlak koji prometuje od Lupoglava do Pule, nije se zaustavio na kolodvoru u Puli, već je  produžio dalje tračnicama koje inače nisu u upotrebi. Kod veslačkog kluba pokupio je parkirani klupski kombi i gurao ga sve do zgrade Lučke kapetanije, što je udaljenost od  nekoliko stotina metara.

Srećom nema ozlijeđenih i izbjegnuta je veća nesreća.

Policija je na terenu i utvrđuje što se dogodilo. Promet na rivi bio je zatvoren nakon nesreće. Na terenu su bili i vatrogasci.

Što se točno dogodilo? Više informacija očekujemo od policije rano ujutro.

Neslužbeno doznajemo da je uništen kombi veslačkog kluba koji je bio parkiran na tračnicama ispred veslačkog, jer tuda nikada ne prolazi vlak. Kako se vlak nije mogao zaustaviti na željezničkom kolodvoru udario je u vozilo i gurao ga sve do Lučke kapetanije na zaprepaštenje okolnih prolaznika. Također, neslužbeni doznajemo da su u vlaku osim vlakovođe i konduktera bila još četiri putnika, strana državljanina, svjedoci kažu da su bili vjerojatno Rusi.

Poznato je da već odavno, barem deset godina otkako je ukinut željeznički  teretni promet u Istri, rivom ne vozi teretni vlak, a putnički vlak nije nikada tuda niti prolazio. Prolaznici ne obraćaju  pažnju i nisu oprezni kada prolaze tračnicama jer je to pješačka zona. Stoga je prava sreća što nitko nije stradao prilikom ove nesreće u subotu navečer.

U obližnjem Titovom parku u to se vrijeme okuplja dosta mladeži. Čuli su veliku buku i  sa čuđenjem sjatili su se oko mjesta nesreće. Mnogi se pitaju što se dogodilo. Očekuje se odgovor policije nakon uviđaja.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini