Badnje jutro izmamilo je brojne građane na pulske gradske ulice na već tradicionalno druženje uz pjesmu, fritule, kuhano vino i dobro raspoloženje.
Osim veselog blagdanskog ugođaja, centrom Pule širio se i miris crnog rižota kojeg su na tržnici ispred fontane pripremali umirovljeni novinar i poznati gurman Budimir Žižović Žižo i dečki iz Rock caffea. Pripremljeno je i podijeljeno oko 300 do 400 porcija morske poslastice za koju se čekalo u dužem redu. A kako čujemo - isplatilo se. "Fenomenalan" - sažeo je jednom rječju rižoto sugrađanin kojeg smo ondje susreli, a potvrdili su to i drugi.
- Nakon nekoliko godina stanke, nastavili smo tradiciju obilježavanja Badnjaka na pulskoj tržnici. Naravno da danas mora sve mirisati na more, pa smo odlučili napraviti crni rižoto od sipa u kojem je 20 kila sipa i riže. Još kad se dodaju začini i dolijemo vino tržnicom se šire mirisi, a onda će i okusi, rekao nam je Žižović, začetnik manifestacije "Velika padela" dok se u velikoj padeli delicija još kuhala.
Marendu na tržnici pratio je koncert In vino veritas, a nekoliko građana je iskoristilo priliku i zaplesati.
Dobra atmosfera vladala je i na Portarati i Danteovom trgu, kao i u kafićima na Giardinima gdje se, uz pjesmu i ples, okupilo mnoštvo ljudi.
Neki su Badnje jutro, pak, iskoristili za kupovinu i posljednje pripreme za Božić.