kvadrat skoro 6.000 eura

Počela izgradnja novog pulskog stambenog naselja. Nema ljepše lokacije, a ni većih cijena

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Započeli radovi (Snimio Dejan Štifanić)

Započeli radovi (Snimio Dejan Štifanić)


Unatrag nekoliko dana započeli su zemljani radovi na brdu iznad Marine Veruda, koje se teritorijalno dijeli između Grada Pule i Općine Medulin, a vlasnički između pulskog brodogradilišta Tehnomont i tvrtke Promel d.o.o. Točnije, na ovoj čestici riječ je o partnerstvu, jer je pet tisuća kvadrata građevinskog zemljišta u vlasništvu Tehnomonta, a ostatak je u vlasništvu Promela, tvrtke koja je i započela gradnju, i koja će u konačnici i prodavati stanove.

Naime, kako nam je svojevremeno rekao Mario Jašarević, vlasnik firme Promel, gradit će se ukupno pet zgrada, a prva građevinska dozvola bila je tražena za prve tri, po čijem bi okončanju bio predan zahtjev i za preostale dvije.

- Gradnja je krenula prije par dana i imamo rok dovršetka izgradnje od 24 mjeseca, kratko nam je jučer potvrdio Jašarević.

Svaka će zgrada, prema projektu, imati tridesetak apartmana, a s obzirom na atraktivnost lokacije - pogled na Verudski zaljev s jedne i otvoreno more s druge strane - govorilo se o cijeni kvadrata od oko 3.000 eura. No, već tada nam je Jašarević potvrdio da će cijena kvadrata zasigurno biti i viša, odnosno u konačnici čak i do 4.500 eura, a ciljano tržište su kupci više platežne moći koji su za tu atraktivnu lokaciju spremni odvojiti i više.

- U ovom trenutku ne postoji ljepša lokacija na kojoj radimo i iz tog razloga je cijena takva, a vjerujem da će se s tim složiti svi, pa i budući kupci, rekao nam je tada Jašarević.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum