rekonstrukcija

Velika investicija pred vratima: Najveće pulsko raskršće dobiva turbo kružni tok

Radovi bi trebali početi nakon turističke sezone 2023. godine, a dovršetak se očekuje u prvoj polovici 2024. Ovaj kružni tok, možda najvažniji od svih u gradu, koštat će milijun i 327 tisuća eura

| Autor: Jasna Orlić
Panorama Pula (Arhiva)

Panorama Pula (Arhiva)


Najveće i jedno od najprometnijih raskrižja u Puli, ono na Trgu Republike, smješteno između zgrade Croatia osiguranja i zgrade policije, bit će značajno rekonstruirano sljedeće godine i početkom 2024. Ukoliko studija Prometnog fakulteta potvrdi opravdanost, izgradit će se kružni tok. Planira se takozvani turbo kružni tok - dakle rotor s dvije trake i preprekama između njih, poput onog na zaobilaznici, kod Pula City Malla.

Ako sve bude u skladu s planovima i rokovima, novim kružnim tokom, koji bi trebao značajno olakšati i ubrzati prometovanje ovim vrlo neugodnim raskršćem - u kojem je ponekad teško dokučiti koja je traka čija - trebali bismo prometovati negdje pred ljeto 2024.

ggTrg republike

Jedna od glavnih pulskih prometnih žila kucavica, odakle se slijevaju vozila iz Mletačke i Mutilske ulice prema Marulićevoj i Dalmatinovoj - odnosno praktički iz pola grada prema centru - ovom rekonstrukcijom trebala bi postati znatno protočnija. Iz Grada Pule potvrđuju da su usvojenim proračunom za 2023. godinu i njegovim projekcijama za 2024. i 2025. planirane rekonstrukcija Trga Republike, ali i još jedan projekt koji se na nju nadovezuje - rekonstrukcija Marulićeve ulice. 

Plan za početak izvođenja radova je nakon sljedeće turističke sezone, a dovršetak se planira u prvoj polovici 2024. U skladu s planiranim sredstvima u proračunu za 2023. godinu osiguran je samo dio sredstava procijenjenih za ovaj zahvat u iznosu od 199.085 eura, dok je preostali iznos, kroz projekcije proračuna, planiran u 2024. godini i to u iznosu od 1.128.144 eura. Dakle, ukupno će novi kružni tok u Puli, možda i najvažniji od svih, koštati više od milijun i 327 tisuća eura.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of