JOŠ JEDAN VELIKI PROJEKT NA VIDIKU

Pulski lukobran koštat će 120 milijuna kuna. Ministar Butković pozvao Lučku upravu Pula da se javi na natječaj. "Ako sve bude u redu, mi ćemo ta sredstva odobriti"

| Autor: Glas Istre
Lukobran Pula

Lukobran Pula


Svobuhvatna obnova pulskog lukobrana koštat će oko 120 milijuna kuna, a da bi se realizirao taj veliki projekt bit će potrebna pomoć hrvatske Vlade, odnosno Ministarstva mora, prometa i infrstrukture.

Ministar Oleg Butković je najavio da će Lučka uprava Pula tu pomoć dobiti, ali naravno u redovnoj proceduri, javljanjem na javni poziv za financiranje.

Saborski zastupnik Anton Kliman je u Sabotu istaknuo da se radi o iznimnom infrastrukturnom projektu za Pulu.

Lukobran PulaPulski lukobran je u vrlo derutnom stanju

"Lukobran je sagrađen početkom 20. stoljeća kada je Pula bila glavna austrijska luka i od tog doba do danas u njega se nije ulagalo. Lukobran je jako bitan za zaštitu pulske luke i ključni objekt koji bi omogućio daljnji razvoj pulske luke u gospodarskom smislu. On je prilično velik, derutan i njegova sanacija, odnosno ponovna izgradnja, iziskuje jako puno novca. To pulski proračun ne može podnijeti jer se radi o investiciji od oko 17 milijuna eura. Moje pitanje je da li će se Ministarstvo i na koji način, odnosno u kojim rokovima, uključiti u rješavanje tog problema", pitao je Kliman.

Lukobran PulaObnova lukobrana bila bi sjajna za pulsko gospodarstvo

"Svi naši gradovi i općine imaju se prilike javiti na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Mi ćemo u perspektivi imati na raspolaganju nešto više od 100 milijuna eura. Imali smo nekoliko sastanaka s Lučkom upravom u Puli i otvoreni smo za pomoć. Naravno, u otvorenoj, zakonskoj proceduri. Oni moraju imati građevinsku dozvolu, a prijava mora proći i sve filtere unutar Ministarstva. Ako sve bude u redu, mi ćemo ta sredstva i odobriti. Pulski lukobran treba obnoviti, on je u lošem stanju. To je velika investicija, negdje oko 120 milijuna kuna. Naša vrata su otvorena, Vlada RH je shvatila i odredila se da je obnova lučke infrastrukture, kada govorimo u prometu, jedan od prioriteta. Mi ćemo otvoriti javni poziv negdje početkom sljedeće godine i slobodno im recite da se mogu javiti na to", rekao je Butković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter