JEDNA OD NAJLJEPŠIH UTRKA U HRVATSKOJ

FOTO / PULSKA X-ICA Brojni trkači na NOĆNOJ UTRCI PULOM KROZ VISUALIU 

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Mnogi su definirali ovu pulsku utrku jednom od najljepših u Hrvatskoj, kada brojni trkači odluče spojiti zadnji ljetni vikend sa svjetlećim efektima i trčanjem

 

Kraj tjedna je u Puli u znaku svjetla i utrka. U sastavu atraktivnog festivala svjetla Visualia održana je, peti put zaredom, u subotu navečer, pulska X-ica.

Ta je utrka uvijek vrlo posebna jer predstavlja domaćima, ali i turistima, spoj kulture, turizma i sporta. Kada drevni grad poprimi posve novo ruho, a trkači radosno jure k cilju, atmosfera je itekako na visini.

Trčalo se Zerostrasseom

Osvijetljenim pulskim ulicama, uz vizualne instalacije i igre svjetla, ali i širim centrom, od tunela Zerostrasse pa sve do obilaznice trčali su poznati maratonci i trkači, kao i oni koji su se prvi put odlučili okušati u ovom sve popularnijem sportu u večeri kada je tritisućljetni grad poprimio novo ruho.

Kako saznajemo od direktorice pulske Turističke zajednice Sanje Cinkopan Korotaj, ove se godine za utrku na pet kilometara prijavilo tristotinjak trkača, a za onu na deset kilometara njih četiristotinjak, dakle ukupno oko 700 trkača, što lokalnih trkača i maratonaca, kako onih iz ostatka Hrvatske, a iznimno je puno bilo Slovenaca te trkača iz raznih dijelova Europe, od kojih će mnogi sutra trčati maraton.

Saznajemo i da su se tijekom te utrke interno natjecali i djelatnici Policijske uprave istarske, i to tijekom utrke na pet kilometara, a u povodu Dana policije, te će njima biti posebno dodijeljena priznanja. To i ne čudi imajući u vidu veliki broj aktivnih trkača sa sjajnim rezultatima iz redova ove policijske uprave.

Publika je već sat vremena prije početka utrke stizala ispred Arene te ostalih "strateških" punktova uz koje se trčalo.

"Nemamo nikoga od naših ovdje da trči, lijepo je da se nešto zbiva nakon ljeta pretrpanog kulturnim događajima. Vrijeme je taman, nije pretoplo, nije još toliko hladno i lijepo je da se po gradu nešto zbiva, kazao je jedan stariji par Puljana, dok je jedna mlada obitelj rekla da je iskoristila tu zgodu da razgleda Visualiu, ali i da bodre sve sudionike utrke.

Bili su tu i Talijani koji su za zanimanjem pratili trku. Došli su đir do Pule, iskoristili lijepo vrijeme za boravak pored mora, i sada, kako su rekli za ovaj "spettacolo".

Važno je sudjelovati

Nakon samog proglašenja pobjednika - a u ovoj kasnoljetnoj noći ćemo se voditi onom De Coubertinovom "važno je sudjelovati" gdje su svi pobjednici, u Areni je uslijedio party za sve trkače, ali i za građane uz nastup Super Cower Banda te nezaobilaznu glazbu iz 80-ih.

Dakako, budući da je završetak ove utrke korespondirao i sa završetkom Visualie, u Zajednici Talijana održan je after party program.

Mnogi su definirali ovu pulsku utrku jednom od najljepših u Hrvatskoj, kada brojni trkači odluče spojiti zadnji ljetni vikend sa svjetlećim efektima i trčanjem. No, to je uvijek i puno više od utrke, sudeći po broju Puljana i gostiju po gradu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of