NAJNOVIJE


PIŠE DANIJELA BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Pojest će vas bahatost!


Kako je moguće da predsjednik Nadzornog odbora Herculanee ujedno i vodnjanski pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove Damir Janko ama baš ništa ne zna o krucijalnom projektu sanacije starog deponija Kaštijun? Pa ništa čudno, jer on je tu funkciju najvjerojatnije zaradio po političkom ključu, iako se okolo hvali da je nestranački čovjek, pa ga onda osim godišnje naknade od 12 tisuća kuna, ništa o poslovanju tvrtke, u kojoj bi trebao nadzirati poslovanje, ni ne treba previše brinuti.

Njega ne dira što se zbiva sa složenim i nadasve skupim projektima poput dugo najavljivane sanacije starog odlagališta, štoviše to su njemu glupa pitanja, neka znanstvena fantastika! Jer kada ga novinari pitaju koliko je sanacija koštala i u kojoj je fazi, on s pozicije predsjednika Nadzornog odbora iz šuba ispaljuje: " To što vi mene pitate je isto kao da ja vas pitam da li su ljudi bili na Mjesecu".

Tolika količina bahatosti koju je izgovorio cijenjeni gospodin Janko i to u samo par minuta koliko je imao živaca saslušati nas, dok nam nije poklopio slušalicu, najbolje govori o njemu samom. No govori i mnogo više. Govori o sustavu po kojem funkcioniraju takva i slična nadzorna tijela u kojima sjede i uzde drže ovakvi i slični Janku, nedovoljno stručni, kompetentni, ali podobni, glasni i bezobrazno bahati. K tome, za sve to skupa dobro financijski podmazani. Nije ih briga za transparentnost, iako se time vole pohvaliti kad je prilika. No dosta o Janku, on je o sebi ionako sve rekao.

Nevjerojatan je i taj kvazi transparentan potez pulskog komunalnog poduzeća Herculanea koje u trenutku kada cijeli protekli petak mukom pokušavamo dobiti suvislo objašnjenje koliko je novca utrošeno u ono što bi se trebalo zvati sanacija Kaštijuna, igra nekakvu prozirnu, lošu PR-ovsku igru.

Pompozno svim medijima, baš isti dan dok im mi šaljemo upite u kojoj je fazi sanacija i kada će se konačno staro odlagalište zatvoriti, u Herculanei da bi valjda nešto preduhitrili, odgovore na naš upit prosljeđuju medijima u obliku priopćenja, no tvrde, za nas je bilo nadopunjeno. Želeći se prikazati transparentnim, zapravo su pokazali da ne znaju komunicirati s medijima i već su trebali naučiti da se to jednostavno ne radi. Znači, kada vas novinar pita o temi o kojoj piše, a vi onda vodu okrenete na svoj mlin, pa odgovore umjesto tom novinaru koji pita, servirate i svima ostalima kao nekakvu vlastitu temu, je vrlo ružno i neprofesionalno.

Mogli su radije sazvati i konferenciju za novinare i tamo detaljno i onako transparentno kako se hvale u Gradu, pojasniti sve faze sanacije, ali i u što su utrošeni milijuni kuna te koliko će to u konačnici koštati istarske građane. No umjesto toga, mi se pola dana natežemo tko nam zapravo treba odgovoriti. Prvo direktor Herculanee Igor Stari kaže da će pismeno odgovoriti u ponedjeljak jer ne zna napamet brojke. Nakon toga zovu iz Grada, da odgovore spremaju oni. No, onda iznenada stiže priopćenje koje iz Herculanee šalju svima. Da nije bahato, bilo bi smiješno…


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam