DO 30. RUJNA

NOVI REŽIM NAPLATE: Parkiranje uokolo Arene 15 kuna

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Istarska ulica, izuzev dijela ispred Dječjeg dispanzera, Amfiteatarska i Flavijevska ulica te dio Ulice Starih statuta (kod Valerijinog parka) i parkiralište Karolina, od ovog ljeta u novom su režimu naplate parkiranja. Razlog je odluka koju je usvojilo pulsko Gradsko vijeće još prije dvije godine, a kojom se podiže cijena parkiranja na sat u ulicama uokolo pulske Arene na 15 kuna.

Prošle godine Pula parking nije želio ići na maksimalno poskupljenje pa je parkiranje uokolo Arene koštalo tijekom turističke sezone osam kuna. No, od ovog ljeta u cijelosti je implementirana odluka Gradskog vijeća, odnosno odluka Grada Pule za period od 1. lipnja do 30. rujna.

Za stanare i Puljane koji imaju mjesečne karte cijene ostaju iste, ali će ljeti morati parkirati na alternativnim lokacijama, u Kolodvorskoj ulici i Ulici 119 brigade. Tijekom ljeta ionako nije bilo moguće imati mjesečne karte za Karolinu. Za stanare mjesečna karta i dalje će iznositi 50 kuna, a za ostale građane mjesečna će karta i dalje iznositi 200 kuna. Kako je još prije dvije godine pojašnjavano, riječ je o usklađenju ljetnog i zimskog perioda Pule kao turističke destinacije, odnosno povećanje cijena isključivo uokolo Arene gdje je najveća frekvencija turista. (G. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum