NAJNOVIJE


nedavno je registrirao firmu

Hoće li Gianni Rossanda rentati pedaline na Valsalinama, davati svoju jahtu u najam ili nešto treće? "Izašao sam iz javnosti i SNALAZIM SE SAM" 

(M. MIJOŠEK)

Bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda, koji je donedavno prozivan za odgovornost zbog krize u pulskom brodogradilištu, 31. siječnja osnovao je tvrtku čija je primarna djelatnost iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava. S obzirom da je Rossanda u prošlogodišnjem intervjuu za naš list potvrdio da posjeduje jahtu od 12 metara, njegova promjena branše može se činiti kao logičan izbor

Prema dokumentu sa sudskog registra, donedavno prozivani predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda u jeku krize pulskog brodogradilišta, 31. siječnja 2019. godine, osnovao je tvrtku čija je primarna djelatnost iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava. Temeljni kapital firme Sail Consulting d.o.o. sa sjedištem u Puli, odnosno Valsalinama, iznosi 20 tisuća kuna.

I dok bi država i novoizabrani strateški partner Tomislav Debeljak do izrade programa restrukturiranja zajedničkim snagama trebali u posrnulo brodogradilište ubrizgati 600 milijuna kuna, Rossanda je, osim što trenutno gaji posve druge poslovne ambicije, ostao imun na loše poslovne odluke te zasad ne snosi nikakvu odgovornost za stanje u Uljaniku. Premda se neko vrijeme u kuloarima pričalo o njegovom odlasku u bankarski sektor, on se odlučio za jedan posve drugačiji poslovni pothvat.

Iako bi zli bi jezici rekli da donedavno jedan od najmoćnijih Puležana u svojoj teškoj poslovnoj sudbi da bi preživio mora iznajmljivati plovila na Valsalinama, što bi mogao biti ključan segment njegovog budućeg poslovanja, čini se da Rossanda svojom novom firmom neće na jednoj od pulskih plaža rentati samo - pedaline. Jer, ako se prisjetimo da Rossanda, kako je i sam potvrdio u prošlogodišnjem intervjuu za naš list, posjeduje jahtu od 12 metara usidrenu u Volmama, njegova promjena branše može se zapravo činiti kao logičan i dobro promišljen izbor. Tad mu je jahta bila samo ispušni ventil i prilika za odmor od problema, no danas bi mogla biti dio unosnog poslovanja.

No, očigledno je da se ni približno nije mogao opredijeliti za jednu djelatnost. Širok je dijapazon predmeta poslovanja kojih je vezao za svoj Sail Consulting: projektiranje i građenje te stručni nadzor građenja, energetsko certificiranje i redoviti pregledi sustava grijanja, hlađenja i klimatizacije, usluge istraživanja, pružanja i korištenja znanja i informacija u gospodarstvu, uređenja interijera i eksterijera, ali i posredovanja pri sklapanju poslova na novčanom tržištu te, ni manje ni više, nego upravljanja društvima. (Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam