Preminuo je 8. travnja 2021.

KOMEMORACIJA NA MORNARU: Prijatelji i kolege oprostili su se od sugrađanina i svestranog čovjeka Vladimira Barbića

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Oproštaj na Mornaru

Oproštaj na Mornaru


U znak sjećanja i zahvalnosti, u subotu se na Mornaru veliki broj prijatelja, rodbine i kolega oprostio od svog sugrađanina i svestranog čovjeka Vladimira Barbića. Upravo je mjesto održavanja komemoracije, ispred Jedriličarskog kluba Vega, kojeg je bio dugogodišnji predsjednik, ono na kojem je Vladimir ostavio neizbrisiv trag i izuzetan doprinos u razvoju jedrenja, kluba i sporta uopće. Vladimir Barbić bio je i dugogodišnji djelatnik Opće bolnice Pula, a nekada je bio i pročelnik u Gradu Puli.
Na molu gdje se jedrilice spuštaju u more, ovoga puta svatko je simbolično spustio jednu ružu. Mladen Pavićević, Vladimirov prijatelj i kolega s kojim je radio u Gradu i bio angažiran u Vegi, obratio se nazočnima dojmljivim i dirljivim govorom.

Oproštaj na Mornaru

Kroz nekoliko crtica oživio je sjećanje na Vladu, opisao njegov karakter i odlike kao što su snalažljivost, upornost, dobronamjernost, vedrina i velikodušnost. Kvalitetno vrijeme provodio je na moru, s obitelji i unucima koji su mu bili životna radost. Iz njegove osobnosti izvirala je inicijativnost, snažna volja i osjetljivost za potrebe drugih.

Kazao je da je riječ o čovjeku koji je i dušom i tijelom u potpunosti bio posvećen Jedriličarskom klubu Vega i njegovom napretku. Bio je vođa hrvatske jedriličarske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu. I u najtežim okolnostima i teškim financijskim uvjetima, tražio je i pronalazio načine i sredstva za odlazak na male regate i takmičenja, ali i velika svjetska natjecanja.

Na kraju govora, od svog prijatelja se oprostio riječima "Vlado, uvijek ćemo se sjećati tvog širokog osmjeha".

Oproštaj na Mornaru

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini