VREMENSKA PROGNOZA

U narednim danima očekuje nas sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, temperatura do 25 °C

(D. ŠTIFANIĆ)

Za razliku od prošlih dana, tijekom kojih je ponegdje već nadmašena prosječna količina oborina za cijeli listopad, od ovoga utorka počelo je "bablje ljeto", ili kako već tko želi nazvati razdoblje većinom suhog i pretežno sunčanog vremena te iznadprosječno toplog vremena, koje će dodatno povećati ionako neuobičajeno izraženu toplinu prošlih mjeseci, piše Zoran Vakula za HRT Stoga će i ova godina, u usporedbi sa svima znanima od sredine 19. stoljeća, kada su počela službena mjerenja - i čiji je zoran prikaz u obliku spektra boja osmislio prof. dr. sc. Ed Hawkins sa Sveučilišta u Readingu - nastaviti niz iznimnih u posljednja 2, pa i 3 desetljeća. Ne treba začudizi ni  ako na kraju bude rekordno topla. A uz takvu toplinu moramo biti spremni i na nove vremenske ekstreme i štetu koju mogu izazvati. 

Od četvrtka - i dalje većina poslijepodne uz kratke rukave

Iznadprosječno toplo za ovo doba godine, te većinom sunčano bit će i u nastavku tjednaa i u većem dijelu sljedećega, osobito tijekom poslijepodneva, a jutra će u kopnenom području biti malo svježija nego prošlih dana, uz čestu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Jutra će još biti za jaknu, a poslijepodne će mnogima biti dovoljni tek kratki rukavi. Temperatura mora je oko 20 °C .

Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok; duž cijele A2 Zagreb-Macelj; duž cijele A3 Bregana-Lipovac; i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Delnice.

Opreznije treba voziti autocestom A1 između tunela Krpani i Sveti Rok u smjeru Splita, zbog predmeta na kolniku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater