GASTRO SPECIJAL SUBOTOM
Škola kuhanja by The Outlaw Chef: Rižoto od lovora i kumkwata
Može li prerija biti čovjeku njegov "mali vrt" iza kuće… ili još bolje… Može li "mali vrt" iza kuće biti čovjeku prerija… to zavisi od toga kako gledaš na neke stvari u životu… Ako odem u divljinu u "beskonačnost prerije", naoružan loncima i poklopcima, jednim kuhinjskim nožem, maslinovim uljem i potrošim 5 do 6 sati, tragajući za plodovima i biljkama u divljini, ne bih li skuhao neko zanimljivo i ukusno jelo… Ili još i bolje - može i ovako: Ako za vrijeme vjetrovitog jutra, odem do stražnjih vrata svoje kuće, te izađem u svoj "mali vrt" s ciljem da naberem neke plodove i eterično bilje da bi skuhao neko zanimljivo i ukusno jelo… Rezultat i doživljaj će biti apsolutno isti - kao da smo sve to izveli u pravoj preriji, ako smo predani svojoj ideji i volimo to što radimo.