DALEKO JE PANTOVČAK

IPAK NIŠTA OD UTRKE: HNS ne podržava kandidaturu Kristine Bulešić

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Kristina Bulešić (N. LAZAREVIĆ)

Kristina Bulešić, aktivistica Hrvatske narodne stranke iz Pule i neuspješna kandidatkinja na svibanjskim europskim izborima, nije oficijelni kandidat te stranke za predsjednicu Republike. Iako je kandidaturu najavila na svojem Facebook profilu – te dobila podršku nekoliko stotina članova i simpatizera te stranke – u HNS-ovom središnjici ističu kako oni još nisu izabrali svog predsjedničkog kandidata.

"Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati nije donijela odluku niti o predsjedničkom kandidatu niti koga ćemo podržati na predsjedničkim izborima. O tome će se razgovarati na stranačkim tijelima nakon ljeta", poručili su iz središnjeg ureda te stranke.

Zanimljivo je u HNS-u – unatoč izjavama njihova potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Predraga Štromara te još nekih stranačkih dužnosnika – više ne ističu ni podršku predsjedničkom kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću o čemu se u javnosti dosta raspravljalo.

Hoće li Puležanka Kristina Bulešić postati prvi istarski kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima ostaje nejasno, iako se podrazumijeva kako ona može biti i neovisni kandidat s potpisom deset tisuća građana koji podržavaju njezinu kandidaturu. Doduše, možda će ih teško sakupiti – na europskim izborima u Istarskoj županiji dobila je 476 glasova, dok ih je Puli prikupila 179. Na razini Hrvatske, Kristina Bulešić dobila je 565 glasova.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom