IZBORNA SKUPŠTINA

Franko Gergorić ponovno izabran za predsjednika bujske podružnice IDS-a

| Autor: Glas Istre
Franko Gergorić

Franko Gergorić


Franko Gergorić izabran je za predsjednika Gradske podružnice IDS-a Buje, odlučeno je na preksinoć održanoj Izbornoj skupštini u Bujama. Za članove Predsjedništva bujskog IDS-a izabrani su Fabrizio Vižintin, Maurizio Franceschini, Jelena Bojić, Franco Basiaco, Stjepan Brala, Moreno Pucer, Roberta Bucaj, Manuel Makovac, Rosana Prelac, Rino Duniš, Arianna Brajko Gall i Nino Činić.

Zahvalivši se svima na ukazanom povjerenju i jednoglasnoj podršci, predsjednik IDS-a Buje Franko Gergorić poručio je sljedeće:

- 2017., kad sam prvi put izabran za predsjednika podružnice, zacrtao sam si nekoliko ciljeva. Prvi je bio konsolidirati podružnicu te vratiti povjerenje birača što smo i učinili na svim izborima.

Na izborima za mjesne odbore osvojili smo 95% glasova, zatim su uslijedili izbori za EU parlament gdje je naš Valter Flego i osvojio zastupničko mjesto u EU parlamentu. Tu su i svi ostali izbori: predsjednički, parlamentarni i naposlijetku lokalni, na kojima je lista koji je predložio GP IDS Buje-Buie osvojila 8 mandata, kazao je Gergorić dodajući:

- Ovim putem želim se ponovno od srca zahvaliti svim našim članovima, simpatizerima, onima koji su glasali za nas i ukazali nam povjerenje, ali i onima koji nisu glasali za našu listu -jer smatram kako zahvaljujući upravo konstruktivnoj kritici možemo postati samo bolji, kaže Gergorić.

Predsjednik bujskog IDS-a naveo je da je "IDS jamac sigurnosti, stabilnosti i napretka u svakoj jedinici lokalne samouprave u kojoj je na vlasti. Jamac je zaštite prava manjina, u što smo se posebno mogli uvjeriti na samom početku proteklog mandata gradskog vijeća."

"Zajedno s mojim predsjedništvom u protekle 4 godine bio sam fokusiran na konsolidaciju organizacije, promijenili smo smjer i način rada, a u naredne 4 godine najviše vremena posvetit ćemo mladima. Motivirat ćemo ih da se u većoj mjeri uključe u rad za i na dobrobit zajednice".

- Volio bih vidjeti osnovan i funkcionalan Savjet mladih grada Buja-Buie što se može jednostavno postići kroz prizmu građanskog odgoja u školama. Ukratko puno je posla preda mnom i pred nama a moje predsjedništvo gradske podružnice IDS-a Buje-Buie spremno će se nositi sa svim tim izazovima, zaključio je predsjednik bujskog IDS-a Franko Gergorić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini