ODBOJKA

VELOVRŠANKE DANAS GOSTUJU U SPLITU: Pobjedom u "derbiju začelja" prebrinuti brige

Prvi susret današnjih protivnika, odigran u studenom u Puli, završio je s 3:0 u korist domaće ekipe * Bilo bi lijepo da to ponovimo u Splitu, i igru koju smo tada prikazale i konačni rezultat, zaželjela je Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha

| Autor: Ivica CEROVAC
SVE KREĆE OD PRIJEMA - Tatjana Tonković sa svojim igračicama (Snimio Danilo Memedović)

SVE KREĆE OD PRIJEMA - Tatjana Tonković sa svojim igračicama (Snimio Danilo Memedović)


Danas će se u Splitu, s početkom u 18 sati, igrati "derbi začelja" Superlige odbojkašica između istoimenog domaćina i Velog Vrha. Splićanke su u dosadašnjem tijeku sezone upisale jednu pobjedu i s osam bodova na svom kontu zauzimaju 11. poziciju, dok se Velovršanke nalaze stepenicu iznad njih s tri pobjede i 11 prikupljenih bodova. Prvi susret današnjih protivnika, odigran 6. studenog u Puli, završio je s 3:0 u korist domaće ekipe.

- Bilo bi lijepo da to ponovimo u Splitu, i igru koju smo tada prikazale i konačni rezultat, zaželjela je Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha koja niti na ovoj utakmici neće na raspolaganju imati prvu tehničarku Ivonu Ćaćić. - Počela je ovaj tjedan lagano s treninzima, ali samo s loptom, bez ikakvih skokova i trčanja te je teško u ovom trenutku sa sigurnošću reći hoću li je imati na raspolaganju za iduće kolo, ili ćemo još neko vrijeme morati gurati bez nje.

Split u odnosu na prvi dio sezone nije previše mijenjao igrački kadar, ali zato je došlo do promjene na klupi na kojoj sada umjesto Mirele Delić sjedi Igor Omrčen.

- Splićanke lijepo izgledaju na terenu. Visoka su, mlada i školovana ekipa koja dobro igra, ali teško pobjeđuje. U prošlom kolu vodile su 2:1 u Karlovcu, ali nisu uspjele izjednačenu utakmicu riješiti u svoju korist te se nadam da ćemo nešto slično vidjeti i danas. Puno bi nam značila ova pobjeda, jer bi uz nju prebrinuli mnoge brige vezane uz ostanak u društvu najboljih, svjesna je Tonković. - Želimo li je ostvariti, trebat ćemo iz naše prve međusobne utakmice "prepisati" prijem. Izuzevši jedan kraći period u drugom setu, on nam je funkcionirao više nego dobro, a samim tim nam je i napad bio bolji i raznovrsniji. Prijem nam nije bio loš niti u prošlom kolu protiv Rijeke, ali u odnosu na tu utakmicu trebamo popraviti blok, koji mora biti pokretniji, a onda će nam se i u obrani biti lakše postavljati. Usto, i servisi nam moraju biti oštriji, na tragu onih protiv Kaštela. Na toj smo utakmici imale u napadu dosta prolazaka kroz sredinu i to trebamo danas pokušati ponoviti, dok si s druge strane ne smijemo dozvoliti da gubimo poene u serijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum