ODBOJKA

NIŠTA OD FEŠTE - Velovršanke poražene u drugom susretu kvalifikacija za popunu Superlige: Propuštena prva meč lopta, SLIJEDI MAJSTORICA U ZAGREBU

U prve tri dionice Velovršanke su spasile čak osam set lopti, ali rezultat je bio 2:1 za Olimpik, da bi u četvrtom setu ponestalo snage i koncentracije u domaćim redovima te se serija na dvije pobjede vraća u Zagreb

| Autor: Ivica CEROVAC
LOŠ PRIJEM MUČIO JE I TEHNIČARKU - Nelli Ćopić (Snimio Danilo Memedović)

LOŠ PRIJEM MUČIO JE I TEHNIČARKU - Nelli Ćopić (Snimio Danilo Memedović)


Odbojkašice Velog Vrha nisu uspjele realizirati prvu meč loptu vrijednu ulaska u Superligu. Nakon što su u prvom kvalifikacijskom susretu rezultatom 3:1 svladale Olimpik na njegovom parketu, Velovršanke su istim rezultatom poražene u svojoj dvorani i tako će odluka o tome tko će iduće sezone igrati u najjačem razredu hrvatske ženske odbojke, biti donesena na majstorici u Zagrebu.

Činjenica da su se četiri seta rastegnula na tri minute manje od dva puna sata, najbolje svjedoči o neizvjesnoj borbi koja se odvijala na Velom Vrhu i u kojoj su gošće uspjele iskoristiti prilike koje su im se pružile te na kraju, ruku na srce, zasluženo stigle do pobjede.

Previše je bilo nervoze u domaćim redovima, koja je dovodila do tehničkih pogrešaka i krivih odigravanja, a kojima su se poklanjali poeni protivnicama.

Najgore od svega je što su se te neprisiljene greške kao po pravilu događale na početku seta, što bi Zagrepčanke iskoristile da se odlijepe i onda je uslijedilo mukotrpno dostizanje rezultatskog zaostatka. U prve tri dionice Velovršanke su spasile čak osam set lopti, ali rezultat je bio 2:1 za Olimpik, da bi u četvrtom setu ponestalo snage i koncentracije u domaćim redovima te se serija na dvije pobjede vraća u Zagreb.

Veli Vrh - Olimpik 1:3

Drugi susret kvalifikacija za popunu Superlige odbojkašica: Veli Vrh - Olimpik 1:3 (23:25, 27:25, 23:25, 15:25). Dvorana OŠ Veli Vrh. Bez gledatelja. Suci: Ana Stipaničev Matečić (Rijeka) i Želimir Kušljić (Krk).

VELI VRH: Srdić, Šipušić Pavić (L), Ćosić 17, Bertagia, Brgić, Bogati Pantelić, Rakić 12, Pauro, Miletić (L), Ćaćić 12, Kalister 6, Žgrablić, Šverko 15, Ćopić 6.

OLIMPIK: Cvetković 10, Kovač 4, Petriško (L), Ševerdija (L), Kožinec 7, Zec, Mikulić 5, Pavlović 16, Jazvić 2, Šola, Grozdanić, Bilušić 20, Pavlić 6.

Napad poeni: Veli Vrh 43 (Šverko 14), Olimpik 40 (Bilušić 16). Blok poeni: Veli Vrh 16 (Ćosić 5), Olimpik 16 (Cvetković 7). Servis poeni: Veli Vrh 9 (Ćaćić 4), Olimpik 14 (Kovač 3).

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter