Velovršanke na domaćem parketu u subotu (20 sati) ugošćuju Olimpik

TRAŽE POBJEDU VRIJEDNU SUPERLIGE: Nema podcjenjivanja, samo BORBA OD POČETKA DO KRAJA

Kad smo igrale protiv Drenove, najslabije ekipe Prve lige, ulazile smo u susret maksimalno ozbiljno i s te se strane u našem pristupu neće ništa promijeniti. Najgore je kad se uđe s podcjenjivanjem i toga neće biti u niti jednom trenutku. Samo borba od početka do kraja kako bismo ostvarile najveći uspjeh u povijesti kluba, rekla je Azra Rakić

| Autor: Glas Istre
MAJSTORICA NEĆE BITI POTREBNA - Azra Rakić (Arhiva)

MAJSTORICA NEĆE BITI POTREBNA - Azra Rakić (Arhiva)


Odbojkašice Velog Vrha pola su posla, na putu prema Superligi, odradile u dvorani koja nosi ime košarkaške ikone Boška Božića Pepsija, a sada na domaćem parketu trebaju zaključiti priču. U subotu, s početkom u 20 sati, Velovršanke će ugostiti Olimpik i bilo koja pobjeda značit će da Pula, ali i istarski poluotok, opet ima predstavnika u najjačem razredu hrvatske ženske odbojke. U slučaju gostujućeg slavlja, dobit ćemo i treće poglavlje, koje će se upriličiti u Zagrebu, ali u ovom trenutku, nakon predstave odrađene u prvom susretu koja im je poslije 101 minute "žive" igre donijela pobjedu 3:1, u redovima Velog Vrha o majstorici se ne razmišlja.

- Normalno da se nadamo da majstorica neće biti potrebna i da ćemo sve riješiti u subotu, ali to ne znači da ćemo podcijeniti Olimpik. Kad smo igrale protiv Drenove, najslabije ekipe Prve lige, ulazile smo u susret maksimalno ozbiljno i s te se strane u našem pristupu neće ništa promijeniti. Najgore je kad se uđe s podcjenjivanjem i toga neće biti u niti jednom trenutku, samo borba od početka do kraja kako bismo ostvarile najveći uspjeh u povijesti kluba, decidirana je Azra Rakić, najiskusnija odbojkašica Velog Vrha.

Premda su kvalifikacije dočekale sa sedam uzastopnih prvoligaških pobjeda, tijekom kojih su izgubile samo dva seta, dok su na drugoj strani Zagrepčanke od 22 susreta u Superligi dobile tek jednog, Velovršanke su znale da ih ne čeka lagan posao.

- Svaka od nas se zasebno pripremala za kvalifikacije. Gledale smo doma njihove utakmice kako bi ih što bolje proučile, pa smo onda između sebe razmjenjivale iskustva i prenosile to što smo vidjele. Riječ je o borbenoj ekipi, s velikim rosterom igračica i vrhunskim trenerom, Sašom Ivaniševićem iz Rovinja. Neke od nas su već igrale protiv njega i znale smo od početka što nas čeka i da neće biti lako te smo došle u Zagreb sa željom i voljom da se borimo i na terenu damo sve od sebe. Svjesne smo bile da nemamo što za izgubiti, već da možemo samo puno toga dobiti i takav pristup nam se isplatio, istaknula je Rakić. - Što se tiče same igre, bilo je segmenata koje smo odradile vrhunski, kao i onih gdje su nam se događale glupe pogreške, ali u ključnim trenucima smo se uspjele posložiti. Odbojka je takav sport u kojem se u sekundi može sve okrenuti, dovoljan je mali pad koncentracije i opet si na početku. Dva lošija prijema, tehničar ne uspije dobro dignuti, ne iskoristi se napad i stečena prednost se brzo izgubi. Međutim, vjerovale smo jedna u drugu, međusobno smo se bodrile na terenu i konačni ishod nije mogao biti drugačiji.

Premda su dobro proučile protivnice, gledanje snimki ipak se ne može usporediti s direktnim odmjeravanjem snaga na terenu. Sad kad su i to odradile, Velovršanke dočekuju uzvrat s potpunim uvidom u snagu Zagrepčanki.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter