ODBOJKA

ANA ŠVERKO: Očekujemo da uzvrat bude lakši od prve utakmice, a onda slijedi fešta

Pokazale smo u prvom susretu da smo bolje, a to sada trebamo potvrditi u našoj dvorani i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti jer nas Zagrepčanke nemaju s čime iznenaditi. Očekujemo da uzvrat bude lakši od prve utakmice, a onda slijedi fešta, kaže najmlađa starterica Velog Vrha

| Autor: Ivica CEROVAC
NA KORAK OD SUPERLIGE - Ana Šverko (Snimio Dejan Štifanić)

NA KORAK OD SUPERLIGE - Ana Šverko (Snimio Dejan Štifanić)


Odbojkašice Velog Vrha stigle su na korak od ulaska u najviši hrvatski rang. U prvom kvalifikacijskom susretu za popunu Superlige, Velovršanke su na gostujućem parketu svladale zagrebački Olimpik i tako si otvorile priliku da seriju, koja se igra na dvije pobjede, zaključe ove subote trijumfom u svojoj dvorani. Ogled u Trnskom okončan je rezultatom 3:1, premda je sve ukazivalo na to da će Veli Vrh priču zaključiti u laganom trokoraku.

Povjerenje

U prvom setu igračice Tatjane Tonković su brzo poduplale domaće odbojkašice (14:7) i nakon 20 minuta zaključile ga rezultatom 25:16. Tek jedna minuta više bila im je dovoljna da istim rezultatom arhiviraju i drugi set, ali uz malo drugačiji scenarij. Zagrepčanke su bolje krenule i izgradile tri poena prednosti (8:5), a onda su Velovršanke prebacile u veću brzinu i pomalo nestvarnom serijom 15:0 razriješile sve dileme. Kad su potom u trećem setu povele s 15:9, kraj susreta već se nazirao, ali domaće su se igračice odbile predati, uhvatile rezultatski priključak, spasile jednu meč loptu i nakon 31 minute treću dionicu riješile u svoju korist s 28:26.

- Odjednom se dogodio preokret. Počele smo promašivati servise u trenucima kad je trebalo potegnuti i zaključiti susret, blok nam je prestao funkcionirati i u napadu smo samo prebacivale lopte preko mreže, čime smo im davale prilike da rade poene. Na taj su nas način stigle, da bi u samoj završnici pokazale veću volju i želju, dok je nama pomalo počela padati koncentracija. Ostale smo bez energije i treći set je otišao na domaću stranu, rekla je Ana Šverko, najmlađa starterica Velog Vrha.

Šverko je igrala na poziciji primača-pucača, skupa s Rakić, Ćosić i Kalister bile se srednje blokerice, igrom je dirigirala Ćopić, njena dijagonala bila je Ćaćić, dok je dres drugačije boje nosila Šipušić Pavić. Ta je sedmorka krenula u susret, a gubitak seta nije umanjio treneričino povjerenje te se Tonković nije odlučila na niti jednu promjenu. Pokazao se to kao dobar potez, jer su se u četvrtom setu njene igračice brzo rezultatski odlijepile, stvorile pet poena prednosti i tu razliku održavale do 19:14, a onda su odjednom stale, što su Zagrepčanke iskoristile da serijom 6:0 prebace vodu na svoj mlin. Mirisalo je sve u tom trenutku na rulet petog seta, ali Velovršanke su se uspjele pribrati, povele s 24:21 i potom realizirale svoju četvrtu meč loptu.

Sretne i zadovoljne

- Gubitak seta nije nas pretjerano uzdrmao, jer smo bile svjesne da smo kvalitetnija ekipa od Olimpika. Pokazale smo to u prva dva seta koja smo lagano riješile u svoju korist i trebale smo samo tako nastaviti, skupiti još malo snage i završiti susret. Bile smo bolje i toga je bio svjestan i domaći trener, koji je stalno nešto mijenjao te na sve načine želio okrenuti susret, ali svi njegovi pokušaji bili su bezuspješni, naglasila je Šverko. - Sve je bilo lijepo do onog trenutka kad je stigao naš novi pad koncentracije, koji su domaće igračice iskoristile da brzo povežu nekoliko poena i nadoknade zaostatak. No, za razliku od trećeg seta, sad smo se uspjele izvući, osvojile smo četiri poena u nizu i na kraju dobile četvrti set te otišle doma sretne i zadovoljne.

Za potpuno zadovoljstvo treba još jedna pobjeda, a nju se Velovršanke nadaju upisati u subotu na domaćem parketu.

- Pokazale smo u prvom susretu da smo bolje, a to sada trebamo potvrditi u našoj dvorani i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti, jer nas Zagrepčanke nemaju s čime iznenaditi. Odigrale su sada s najjačom postavom, nedostajao im je tek prvi libero, ali na svim njihovim utakmicama koje smo gledale u pripremi, ona im je bila najgori primač. Cura koja ju je zamijenila odigrala je bolje od nje, pa čak i da se ona vrati, neće to puno promijeniti sliku na parketu. Očekujemo da uzvrat bude lakši od prve utakmice, ili nešto nalik našoj igri iz prva dva seta, nikako onome poslije kad smo se mučile, a onda slijedi fešta, zaključila je Šverko.

Promašeni servisi donijeli sva tri seta

Kao svojevrsni kuriozitet vrijedi istaknuti činjenicu da su sva tri seta, koja su otišla na stranu Velog Vrha, okončana promašenim servisom domaće igračice. Prvi put servis je bio presnažan i završio je u autu, drugi put preslab i zapeo je na sajli, a i meč lopta se zakoprcala u mreži.

- Nikako nismo uspijevale zabiti tu zadnju loptu. Olimpik ima odličnu obranu, ona im je najbolji segment u igri i super im je funkcionirala, naročito u završnicama setova. Pokušavale smo "kuhati" ili plasirati lopte, ali sve su to stizale i polako je nastao problem. Počele smo se međusobno bodriti da moramo proći u napadu i napokon završiti susret, a onda su one sve riješile tako što su promašile servis, istaknula je Šverko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter