ODBOJKA

VELI VRH UPISAO PRVU DOMAĆU POBJEDU U SUPERLIGI: Velovršanke za 63 minute "arhivirale" Splićanke

Raspoloženje u ekipi je bilo vrhunsko i napad nam je odlično funkcionirao. Tehničarka nas je "raspucala" i svima je išlo. Sve nam je prolazilo, što nam je podiglo samopouzdanje i onda je bilo puno lakše igrati, rekla je Dorotea Ćosić

| Autor: Ivica CEROVAC
TREĆA JE BILA SREĆA - Dorotea Ćosić (Snimio Danilo Memedović)

TREĆA JE BILA SREĆA - Dorotea Ćosić (Snimio Danilo Memedović)


"Pozitivno smo 'nabrijane' na ovu utakmicu, ne možemo dočekati da ona počne i želimo je što prije riješiti u svoju korist te upisati "čistu" pobjedu. Tako je Azra Rakić, najiskusnija odbojkašica Velog Vrha, najavila domaći ogled sa Splitom, a potom su sve što je zaželjela, ona i njene suigračice odličnom predstavom sprovele u djelo na parketu i nakon 63 minute "žive igre" upisale prvu domaću pobjedu u Superligi.

Bez padova u igri

Prvi set bio je poravnat do 4:4, a onda se domaća ekipa odvojila s četiri uzastopna poena i stečenu prednost nije ispustila do kraja. Gošće su se u nekoliko navrata primaknule na "minus dva" da bi onda Velovršanke na 18:16 dodale gas i sa sedam poena u nizu osvojile prvi set. Nastavile su u tom ritmu i u drugom (4:0), odvojile se potom na "plus šest" (10:4) i onda upale u "crnu rupu" koju su gošće iskoristile da serijom 0:8 pređu u vodstvo. Iznosilo je ono u dva navrata i četiri poena, no igračice trenerice Tatjane Tonković uspjele su u završnici uhvatiti priključak, povesti s 22:21 i nakon poravnanja Splićanki serijom 3:0 drugi set riješiti u svoju korist. Treći set donio je izjednačenu igru do 8:8, a onda je uslijedila domaća 6:0 serija koja ga je prelomila. Pokušale su u završnici Splićanke zaprijetiti, ali na njihova tri uzastopna poena Veli Vrh je odgovorio sa svoja četiri u nizu za konačnih 25:18.

- Raspoloženje u ekipi je bilo vrhunsko i napad nam je odlično funkcionirao. Tehničarka nas je "raspucala" i svima je išlo. Sve nam je prolazilo, što nam je podiglo samopouzdanje i onda je bilo puno lakše igrati. I obrana je bila dobra, premda može biti još malo bolja. Dobro smo se postavljale na terenu i bile smo u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali ponekad nam je znao pasti prijem, što nije za zamjeriti jer Splićanke imaju stvarno odlične servise, rekla je Dorotea Ćosić, srednji bloker Velog Vrha. - Veseli činjenica da nismo imale puno padova u igri, tek onaj u drugom setu, ali uspjele smo relativno brzo prebroditi tu krizu. Gošće su nas malo "spasile" svojim neiskustvom te su im se dešavale neke stvari koje se inače nama dešavaju, da neshvatljivo padnu neke krucijalne lopte i time se poremeti tijek igre. Splićanke su dobre, ali su mlade i na taj segment smo ih dobile, kao i na činjenicu da smo popravile igru u odnosu na onu koju smo prikazivale nekoliko kola unazad.

Vjerni Štinjanci

Treća je bila sreća i Velovršanke su iz trećeg pokušaja stigle do prve pobjede u Superligi.

- Trebala nam je ova pobjeda za samopouzdanje jer već smo razmišljale o tome da angažiramo sportskog psihologa, ali ipak nam neće biti potreban. Krucijalnom se pokazala utakmica u Rijeci koju smo izgubile, ali osvojile smo dva seta, uz lijepu igru i bio je to prvi korak, a sad smo napravile drugi u odličnoj atmosferi i uz naše vjerne Štinjance koji su nas došli podržati, istaknula je Ćosić. - Slijedi nam gostovanje kod Karlovčanki, koje su se malo pojačale u odnosu na prošlu sezonu. Superliga je izjednačena, puno više nego unatrag nekoliko godina kad sam nastupala u ovom rangu i kad je bila izraženija razlika u kvaliteti između ekipa. Sad ako maknete Marinu Kaštela i Mladost, svatko svakog može dobiti te u Karlovcu očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum