Superligašice Velog Vrha 

SUSJEDSKI DERBI / AZRA RAKIĆ: Namjeravamo napasti Riječanke servisima i uzvratiti im za jesenski poraz

Mi trebamo biti te koje će voditi igru i prvenstveno moramo biti fokusirane na sebe, napasti Riječanke servisima i ne dozvoliti si glupe tehničke greške, a prijem nam treba funkcionirati kao na prethodnim susretima, rekla je Azra Rakić

| Autor: Ivica CEROVAC
PONOVITI DOBRU PREDSTAVU NA DOMAĆEM TERENU - Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)

PONOVITI DOBRU PREDSTAVU NA DOMAĆEM TERENU - Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)


Pred odbojkašicama Velog Vrha domaći je ogled s Rijekom, koji je na rasporedu danas s početkom u 20 sati. Prvi ovosezonski susjedski derbi okončan je rezultatom 3:2, no nijanse su presudile da konačni rezultat ne bude 0:3. Naime, nakon što im je prvi set procurio kroz prste, Velovršanke su u drugom i trećem protivnice ostavile na 17 poena, ali više od toga nisu uspjele ostvariti. U četvrtom i petom setu Riječanke su bile uvjerljivije, a danas će igračice Tatjane Tonković dobiti priliku da im uzvrate za jesenski poraz.

Sigurnije na lopti

- Bila je to utakmica nalik na mnoge koje smo odigrale u prvom dijelu sezone, kad bismo u ključnim trenucima pokleknule i ne bi uspjele set privesti kraju u našu korist. Dogodilo nam se to i u Rijeci, a jedan od razloga ležao je u činjenici što smo se još uvijek tražile na terenu. Usto su nam sve ekipe, osim Karlovca, bile nepoznanica, što nam sada ne bi trebalo predstavljati problem jer puno bolje poznajemo protivnike, znamo što možemo očekivati i kako se trebamo postaviti, rekla je Azra Rakić, odbojkašica Velog Vrha. - Dodatnu prednost predstavljat će nam domaći teren, kao i činjenica da, osim ozljeđene Ivone Ćaćić, nećemo imati drugih izostanaka. Nje nije bilo ni protiv Kaštela kad je ju zamijenila Iva Ivanović, odradila odličnu utakmicu i pokazala da se na nju može računati. S te strane danas nema straha.

Velovršanke su u Kaštel Starom osvojile jedan set, dok su Riječanke u prošlom kolu iznenađujuće poražene na domaćem parketu od Karlovca s "čistih" 0:3.

- Prijem im je na toj utakmici bio dosta loš, i to se nije mučila samo jedna igračica, već sve od reda. Jednostavno im nije bio dan i to je u konačnici presudilo. Riječanke nemaju igračicu koja se posebno ističe, neku na koju će ići većina lopti i od koje će nam prijetiti najveća opasnost, već je prvenstveno riječ u ekipi koja je borbena na svim poljima i takvu je očekujem i danas, istaknula je Rakić. - Što se tiče nas, u odnosu na Kaštelu trebamo biti puno sigurnije u igri. U ključnim trenucima lopte su nam padale kao da se nije znalo tko će ići na koju, nastala je pomutnja i to nam se danas ne smije ponoviti. S druge strane, na toj je utakmici Iva uspjela razigrati srednjake, koji su nam stvarno dobri i trebamo ih koristiti što je više moguće.

Voditi igru

Posljednja domaća utakmica, na kojoj su Velovršanke s 3:1 svladale Osijek, trebao bi im biti putokaz kako danas odigrati.

- Funkcionirala nam je obrana, blok je bio dobar i pokazale smo tada da možemo te danas to trebamo ponoviti, a po mogućnosti i težiti nečem boljem. Mi trebamo biti te koje će voditi igru i prvenstveno moramo biti fokusirane na sebe, napasti Riječanke servisima i ne dozvoliti si glupe tehničke greške. Njih smo protiv Osijeka smanjile na minimum i rezultat nije izostao, prisjetila se Rakić. - Puno će toga ovisiti o prijemu, jer od njega sve kreće i ako nam on bude loš, mogle bi se naći u problemima. Na prethodnim utakmicama nam je dobro funkcionirao te vjerujem da će tako biti i danas, a usto očekujem da "prepišemo" atmosferu, pozitivu i želju koja je bila prisutna protiv Osječanki. Ako u tome uspijemo, budemo na nivou i svaka od nas jednako bude željela pobjedu, ona nam ne bi smjela izmaknuti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater