SPEKTAKULARNA SLIKA

NAŠE JE MORE DEFINITIVNO IN, dokazuju to i tri superluksuzne jahte u pulskoj luci

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Tri superluksuzne jahte dan provele privezane "pod Arenom" Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Tri superluksuzne jahte dan provele privezane "pod Arenom" Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Najveća među luksuznim jahtama jučer privezanim na prostoru oko Riječkog gata i novoizgrađene Obale veslača, bila je 50-metarska Lady Sura izgrađena prije šest godina u jednom od najpoznatijih svjetskih brodogradilišta za takvu vrstu plovila Trinity Yachts iz SAD-a. Naručitelj i vlasnik superjahte navodno je jedan od ruskih milijardera, no iz razloga sigurnosti, ali i naručiteljeve želje za anonimnošću, njegovo ime ostalo je tajno

 

Fotografije koje se zadnjih godina sve češće pojavljuju u medijima i na društvenima mrežama, a na kojima neke od najvećih svjetskih zvijezda iz svijeta filma, glazbe ili sporta opušteno provode odmor uživajući u nekoj od "egzotičnih" destinacija na hrvatskom Jadranu doprinijeli su tome da su i brojni drugi pripadnici svjetskog jet seta ovoga ljeta odlučili razbiti uobičajenu ljetnu rutinu, te svoj odmor obogatiti sličnim iskustvom. Ni oni najbogatiji nisu imuni na influencere i njihove savjete, jer sve je lakše kad netko od njih bude prvi i probije led. Spektakularna slika koja se tijekom jučerašnjeg jutra pružala u Pulskom zaljevu, na prostoru oko Riječkog gata i novoizgrađene Obale veslača, dokaz je da je taj led probijen i da je Jadran i među onim najbogatijima ovoga ljeta definitivno "in"! Tri superluksuzne jahte, jedna vrjednija od druge, uplovile su tijekom jutra i dan provele privezane "pod Arenom".

Senzacionalnost

Najveća među njima bila je 50-metarska Lady Sura izgrađena prije šest godina u jednom od najpoznatijih svjetskih brodogradilišta za takvu vrstu plovila Trinity Yachts iz SAD-a. Naručitelj i vlasnik superjahte navodno je jedan od ruskih milijardera, no iz razloga sigurnosti, ali i naručiteljeve želje za anonimnošću, njegovo ime ostalo je tajno. Jahta raspolaže s šest luksuznih apartmana koji su raspoređeni na četiri kata, a može primiti 12 putnika o kojima brine jednako toliko članova posade.

Duh Monte Carla na pulskoj Rivi definitivno je oživjela senzacionalna 47-metarska Asya, luksuzna čarter jahta koja je bila privezana uz Riječki gat. Izgrađena u nizozemskom Hessenu s pažljivo i do zadnjeg detalja dizajniranim interijerom koji potpisuje dvojac Bannenberg i Rowell ova jahta u svojih pet soba može primiti 12 putnika koji će za to zadovoljstvo i u ljetnoj i u zimskoj sezoni morati za tjedni najam izbrojati vrtoglavih 240 tisuća eura! Samo za najam, napominju na stranici koja se bavi iznajmljivanjem ovog plovila, čisto da ne zaboravite ponijeti sa sobom nešto sitnoga i za trošak.

Zadivljeni pogledi

Uz dvije spomenute u Pulu je, nakon obilaska Biograda na moru, jučer doplovila i 40-metarska Gitana. Za razliku od prethodne dvije ona je nešto starijeg datuma proizvodnje, jer je izgrađena 2003. godine u Italiji, međutim i ova starija "dama" odlično se drži, te još uvijek sigurno, u svakoj luci, privlači mnoštvo zadivljenih pogleda i uzdaha. Baš kao i jučer u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater