POSEBAN DOŽIVLJAJ

ATRAKCIJA NA JUGU ISTRE Podmorje se može razgledati u mini podmornici - NA PODVODNOM SKUTEROM S KUPOLOM!

| Autor: Ružica KORACA
Podvodni skuter prava je atrakcija

Podvodni skuter prava je atrakcija


Mini sub podmornice nova su i jedinstvena atrakcija koja još nije viđena u Europi, a dostupna je kod nas u Istri. U njoj su do sada uživali turisti na drugim egzotičnim mjestima poput Bahama, a sada je dostupna kraj Medulina.

Upravljanje podvodnim skuterom s kupolom je vrlo jednostavno i sigurno. Pogon je na električni motor, a svaka podmornica ima svoju bocu s kisikom. Podvodni skuter postiže brzinu od otprilike dva čvora.Djeca kažu da je doživljaj odličan.

foto

Svaka je podmornica vezana na bovu. Maksimalno se brine o sigurnosti. Dubina do koje se vozi manja je od tri metra kako ne bi došlo do dekompresije, pojašnjava nam Suzana Babić koja je odgovorna za izlet koji oduševljava Puljane i goste.

- Brodica je parkirana na premanturskoj Šćuzi gdje svakog dana mogu doći zainteresirani. Našim brodom ih vozimo do mjesta gdje će probati ovu atrakciju. Najčešće se posjećuje medulinski arhipelag. Cilj je da ljudima bude ugodno, da se zabave i dožive nezaboravno iskustvo, kazala nam je Suzana Babić.

foto

Pojasnila je da edukacija prije sjedanja na podvodni skuter traje oko pola sata. Prije ulaska u more utvrđuju se znakovi kojima ronioci komuniciraju s osobom koja vozi. Uvijek idu dva ronioca i četiri skutera. Ronioci imaju sve potrebne licence.

Cijeli izlet se sastoji od vožnje brodom koja traje oko dva sata, uključuje vožnju mini sub podmornicom u trajanju oko 30 minuta pod vodom. Svaka osoba ima svoju podmornicu.

foto

- Pod vodom u pratnji izletnika su dvije iskusne žene ronioci koje usmjeravaju izletnike i paze na njihovu sigurnost. Dobno ograničenje sudionika je od 12 pa do 65 godina, kazala je Babić.

Lokacija ronjenja mini sub podmornicama je medulinski arhipelag, na više lokacija ovisno o vremenskim uvjetima. Ekskluzivna lokacija je predvečernja vožnja na Rt Kamenjak u špilju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini