DANON VRLIĆ

Niste se još okušali u inchiku tehnici? Pogledajte što se i kako lovi tom zanimljivom tehnikom

| Autor: Boris Bulić
(Foto Novi list)

(Foto Novi list)


Iz Rijeke nam se javio Danon Vrlić, ribolovac koji neprestano traži i iznalazi nove detalje u davno posloženim tehnikama zahvaljujući čemu i postiže zapažene rezultate, kako na natjecateljskom planu tako i u ribolovima za svoj gušt.

Ovoga je puta na meti bio inchiku i evo što nam je Danon rekao o svojim iskustvima au ribolovu tom tehnikom:

– Inchiku je jedna vrlo atraktivna tehnika koja od vas traži kompletnu predanost, koliko samoj tehnici, toliko i kvalitetnom odabiru terena.

Naime, ova se tehnika koristi na terenima kao što su brakovi, grote te razno-razne strukture na morskom dnu poput potopljenih brodova i predmeta koji su ribi stvorili zaklon.

Tamo se često može naići i na kapitalne primjerke raznih predatora koji strpljivo čekaju iz zasjede svoj plijen – priča nam Danon.

– Samim time strastvenim ribolovcima to predstavlja veliki izazov, a upravo takvi smo moj prijatelj i ja.

Odlučivši se okušati u ovoj tehnici odlučili smo napraviti kvalitetnu pripremu pa smo stoga par dana pomno sondirali i tražili prikladan teren gdje bi se ta tehnika mogla najbolje iskoristiti.

Nakon par dana našli smo pozicije vrijedne pokušaja i naravno, uz dovoljno kvalitetnu pripremu opreme rad je urodio plodom – nastavlja Danon svoju priču.

– Nakon nepuna tri sata ribolova ulovljeni su vrlo lijepi primjerci ugora, bužbana i najželjnijeg ulova, naravno, škarpine.

Budući da je dubina na terenima bila 60 metara to je stvaralo dodatan izazov u izvlačenju takvih primjeraka na površinu. Naravno, u ribolovu nikada ne naučite apsolutno sve tako smo i na sam dan ribolova, unatoč kvalitetnoj pripremi imali dosta improvizacija koji se stječu iskustvom, a bez kojih taj ribolov ne bi bio toliko uspješan.

Radilo se o tome da nam se obični najlonski monofil, a ne fluorokarbon pokazao boljim što se tiče izdržljivosti i habanja zbog čega smo uspjeli povećati realizaciju ulova.

Usto, kupovne udice na inchiku varalicama se dosta brzo zatupe, a budući da se lovi na zahtjevnim terenima gdje se dosta opreme gubi, svakim kačenjem udica je sve tuplja.

Naizgled zanemarivo, ali dovoljno da realizacija drastično padne zbog čega smo se odlučili na promjenu originalnih udica s drugim i nešto većim udicama.

Budući da smo imali jake grizeve ti detalji su urodili plodom.

More nas je nagradilo lijepim ulovima i pokazalo nam punu raskoš ove tehnike.

I za kraj, kako bi ribari rekli jedni drugima kada idu u nove pustolovine – Rogi! – ispričao nam je Danon Vrlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini