BOŽIĆNI KUP

NAJVEĆE RIBOLOVNO DRUŠTVO: Ribolovci s Delfina ulovili 44 kilograma ribe pa zafeštaliNajuspješniji su bili otac i sin Viktor i Gianluigi Perusco Stinga s ulovljenih 12 kilograma ribe. Drugo mjesto pripalo je Valteru Ivašiću i Ostoji Kecmanu koji su ulovili gotovo sedam kilograma, dok su treće mjesto osvojili Bruno Paolasini i Romano Petaros s ulovljenih skoro šest kilograma ribe

U sportskoj lučici na Delfinu danas je održan Božićni kup, koji već tradicionalno organiziraju članovi PŠRD-a Delfin. Druženje, roštilj, dobra kapljica i ulovljenih čak 44 kilograma ribe, bili su dovoljan razlog da se i ove godine u lučici okupe zaljubljenici u more, koji su u svojoj bazi, nakon uspješnog ribolova, na kraju i zafeštali. No, prvo je krenulo radno. Okupljeni u parove, u natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 18 ribolovaca koji su od 8 do 12 sati strpljivo čekali da riba zagrize.

Menule, riboni…

I nisu čekali uzalud, jer ulov je bio bogat. Najuspješniji su bili otac i sin Viktor i Gianluigi Perusco Stinga s ulovljenih 12 kilograma ribe. Drugo mjesto pripalo je Valteru Ivašiću i Ostoji Kecmanu koji su ulovili gotovo sedam kilograma, dok su treće mjesto osvojili Bruno Paolasini i Romano Petaros s ulovljenih skoro šest kilograma ribe. Lovilo se svašta. Moli, menule, riboni…

Ni oštra zima ribolovce nije omela da se na kraju dobro razvesele i prisjete raznih dogodovština s mora. Član PŠRD-a Delfin i organizator ove ribarske fešte Budimir Žižović Žižo rekao nam je da je ovo prilika da se svi zajedno nađu u lučici i razvesele pred nadolazeće blagdane.

- Ovo druženje je s godinama preraslo u tradiciju i drago nam je da su u ribolovu sudjelovali i ljudi koji nisu naši članovi, ali imaju barke kod nas na vezu. Božićni kup je prilika da na neki način simbolično ispratimo staru i dočekamo Novu godinu. U boljim danima smo imali i bolje klupske i pojedinačne rezultate, pa je i to trebalo obilježiti. Dok smo bili u stečaju, bili smo vrlo skromni u natjecanjima, no želja nam je to sada promijeniti. Drago nam je što za Delfin dolaze bolji dani, pa je to još veći razlog da se proveselimo i na našem Božićnom kupu, rekao je Žižović.

Obnoviti tradiciju

Lovilo se u akvatoriju između Stoje i Fratarskog otoka, a svi članovi s ponosom ističu da su najstarije društvo u Istri, dok je u Hrvatskoj od njih starije jedino ribolovno društvo u Splitu. Osnovani su davne 1951. godine, a želja im je vratiti staru slavu društvu. Tako već od 1.siječnja 2019. godine ponovno uvode podvodni ribolov s kojim su se nekada itekako ponosili.

- Mi smo najveće ribolovno društvo u državi. Imamo sve uvjete da vratimo staru slavu Delfinu i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, rekao nam je Srećko Lalić i zaključio da im je želja motivirati članove i obnoviti bogatu tradiciju PŠRD-a Delfin. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini