STATUS IKONE

U POTRAZI ZA JULIJOM Predstavljen Pirellijev kalendar za 2020. godinu

| Autor: Hina
Credit: Paolo Roversi via Reuters

"Ja još uvijek tražim svoju Juliju i tražit ću je čitav život... jer Julija je san", komentirao je Roversi svoj rad na kalendaru

Dugo iščekivano predstavljanje Pirellijeva kalendara za 2020. pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak, 3. prosinca u Veroni gdje je Shakespeare smjestio radnju jedne od svojih ljubavnih drama koja govori o nesretnoj ljubavi između Romea i Julije.

Fotograf Paolo Roversi još u svibnju fotografirao je devet svjetski poznatih dama koje na fotografijama Pirellijeva kalendara za 2020. utjelovljuju tragičnu Shakespeareovu junakinju Juliju.

Novo izdanje kultnog kalendara za 2020. godinu krasit će šest glumica, od kojih su tri Britanke – Claire Foy, Mia Goth i Emma Watson, tri Amerikanke – Indya Moore, Yara Shahidi i Kristen Stewart, a tu su i dvije pevačice, Kineskinja Chriss Lee i Španjolka Rosalia te francusko-talijanska umjetnica Stella Roversi.

01Chris Lee

Chris Lee

02Rosalia

Rosalia

03Kristen Stewart

Kristen Stewart

04Mia Goth

Mia Goth

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvijezdama o kojima se danas najviše govori kao o "Juliji" novog doba. Claire Foy, koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II. u popularnoj Netflixovoj seriji 'Kruna' o suradnji s Roversijem za vrijeme snimanja kalendara izjavila je: "Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Shakespearove junakinje". Prekrasna glumica Emma Watson izjavila je kako je Roversi netko s kim je oduvijek željela surađivati te da njegove fotografije izgledaju poput umjetničkih djela.

05Emma Watson

Emma Watson

Paolo Roversi je svoje modele fotografirao u srednjovjekovnim interijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga svibanjskog vikenda. Svaka od njegovih odabranica interpretirala je ulogu Julije kroz vlastite emocije, umjetničke forme, osobnost i shvaćanje, rekli su iz Pirellija.

"Ja još uvijek tražim svoju Juliju i tražit ću je čitav život... jer Julija je san", komentirao je Roversi svoj rad na kalendaru.

06Indya Moore

Indya Moore


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini