SECOND HAND I VINTAGE SAJAM

FOTO / Nakit, cipele, haljine, jakne... Pravi modni bingo na skoro rasprodanom prvom ŠTRIK BUTIKU!

| Autor: Lara BAGAR


Prvi su mačići ili "komadići" odjeće bačeni u nove ormare, pa se manifestacija nastavlja jednom mjesečno na istoj lokaciji, a sljedeći je u planu sredinom kolovoza

- Pronašla sam je. To je to. Moj hit komad ovog ljeta. Ali, nisam baš pri novcu, recesija, korona depresija. Koliko košta, pitala je Ana i na odgovor koji je iznosio 40 kuna oduševljeno se latila novčanika. No, pretekao ju je njezin dečko i djevojci kupio haljinu snova u najnovijem "Štrik butiku" po cijeni jednog smoothija, marende ili kave.

Po uzoru na slične manifestacije u velikim gradovima "Štrik butik" ove je subote otvorio svoja vrata na jednoj od najljepših gradskih terasa u pulskom Circolu. Naravno, radi se o second hand vintage buvljaku, svojevrsnoj jutarnjoj manifestaciji razmjene stilova na otvorenom. Tako je butik na štriku, preneseno vintage i second hand buvljak u svom prvom izdanju na atraktivnoj lokaciji u centru grada okupio sve ljubitelje odjeće sa stilom i pričom. Velika terasa, dobra glazba u pozadini, kavica za odmor ili pauzu za odluku je li taj komad baš taj koji vam fali u ovoljetnom stylingu i lagano druženje dobitna su kombinacija za subotnji jutarnji vintage shopping.

Nakit, cipele, haljine, jakne, raritetni komadi s nevjerojatnom pričom, ali i unikatni hand made komadi na jednom mjestu. Modni bingo. No, tu je i priča, opušteno zezanje, isprobavanje. Staro postaje novo. I ono što je najbolje, odjeća koja se prodavala pravi su vintage unikatni komadi koji znalci znaju da su pravi modni dragulji koji prkosi skoro pa uniformiranoj hiperprodukciji robnih marki velikih trgovačkih lanaca. Pravi sajam recikliranih stilova koji kupovinom postaju novi i personalizirani.

Da je nadmašio sva očekivanja govori gužva, pozitivna glazbena kulisa uvijek rado viđenog i slušanog Jinxie Groovesa. Organizatorica Kristina Pavić iznenađena je interesom i prezadovoljna odazivom, kako publike tako i izlagača.

- Svi su imali rezultate. I oni koji su prodavali i oni koju su kupili. Time smo dobili zeleno svjetlo, kako od zainteresiranih, ali i od Circola, pa će se "Štrik butik" događati jednom mjesečno, veli ova zaljubljenica u odjeću i buvljake. Prvi su mačići ili "komadići" odjeće bačeni u nove ormare, pa se manifestacija nastavlja jednom mjesečno na istoj lokaciji, a sljedeći je u planu sredinom kolovoza.

Tendencija je da se jednom mjesečno organizira ova simpatična manifestacija te tako postane prepoznatljiva za grad Pulu. Podržite recikliranu uporabu odjeće, smanjenje otpada i počastite se ponekim dobrim second hand komadom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum