7 DANA 7 KOMBINACIJA

IVANA KALAC IZ PULE, DIREKTORICA LJUDSKIH RESURSA U AMERIČKOJ TVRTKI: "Moj karakter odražava ženstvenost, ali to ne znači da me nećete vidjeti u trenirci na subotnjoj špici"

| Autor: Ružica KORACA


Ivana Kalac iz Pule, direktorica ljudskih resursa u CMG-u, američkoj kompaniji koja se bavi digitalnim marketingom, predstavila je svojih sedam modnih kombinacija, ali i sebe. Ivana kaže da voli svoj posao, modu i život.

- Malo je reći da svoj posao obožavam, ali to je samo dio moje osobnosti. Jako njegujem i volim onaj dio sebe u privatno vrijeme, koji je onda "na sve strane". Sport je jako bitan i prisutan u mom životu, kao i cjeloživotno obrazovanje. Završila sam tečaj digitalne i analogne fotografije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, što mi je bila odskočna daska za bavljenje Instagramom na malo ozbiljnijoj razini. Fotografija me oduvijek zanimala, a prije nego što sam stala ispred objektiva na gotovo dnevnoj razini, bila sam iza objektiva i brusila zanat. Budući da sam magistra engleskog jezika, književnosti i pedagogije, nerijetko držim predavanja o rizicima korištenja društvenih mreža kod adolescenata, što je bila i jedna od tema mojih magistarskih radova. Zaljubljena sam u male stvari koje život znače, a svaku slobodnu minutu ulažem u putovanja, ne bi li još više proširila horizonte, učila o različitostima i njegovala zahvalnost, kazala nam je Ivana Kalac.

Preferira ženstveni stil odijevanja. Smatra da joj najviše pristaje.

- Mogu reći da ženstvenost odražava moj karakter i u takvoj odjeći najviše se osjećam svojom. No, to ne znači da me nećete vidjeti u trenirci na subotnjoj špici, u kojem god gradu, sve ovisi o prilici i raspoloženju. Meni je stil sinonim za kreativnost, a bitno mi je da svaka kombinacija koju nosim ima moj osobni pečat i da se u njoj osjećam ugodno. Ako zavirite na moj profil na Instagramu, vidjet ćete da guštam nositi boje i nosim ih kroz sva godišnja doba. Volim spajati naizgled nespojivo, a često kombiniram vintage komade starije od dvadeset godina s nekim komadima koji su trenutno in. Sve je to igra i baš je u tome draž, kazala je Ivana.

U modnom svijetu inspiracija su joj djevojke koje pronalazi na Instagramu i koje imaju neki svoj poseban stil, a istovremeno promoviraju zdrav pogled na život i imaju sustav vrijednosti koji može poslužiti kao uzor mlađim generacijama.

- Ne pratim slijepo trendove, već trud ulažem u njegovanje vlastita stila. No, to ne znači da kategorički odbijam neki komad koji je možda te sezone u trendu. Dapače, ako mi se svidi, vrlo ga rado kombiniram, ali na svoj način. Drugim riječima, iako nisam pobornica uniformnih odjevnih kombinacija, najčešće kupujem u high street trgovinama, ali onda te kombinacije iznosim u svom stilu, kaže Ivana.

- Razvoj i popularnost Instagrama promijenili su način komunikacije i ponašanje potrošača, ali i njihov odabir modnih proizvoda. Posljedično, došlo je do značajnih promjena u marketingu i načinima na koje brendovi uspostavljaju kontakt sa svojim kupcima. Fotografije i videozapisi postali su sastavnim dijelom promocija. Instagram se koristi kao medij koji spaja strast i konzumerizam. Mnogi su brendovi to prepoznali i koriste Instagram za ostvarivanje svojih ciljeva. Na nama kao korisnicima leži odgovornost kritičkog promišljanja jer Instagram kao medij sam po sebi nije ni dobar ni loš. Mi ga koristimo u dobre ili loše svrhe. Izbor je na nama, istaknula je Ivana.

- Moj su odabir gotovo uvijek haljine i suknje, kroz sva godišnja doba. Ako se i odlučim za hlače, bit će u zanimljivoj kombinaciji s gornjim dijelom outfita. Izabrala sam fotke na kojima nosim odjevne komade koje ćete vidjeti na više mojih fotografija na profilu, samo kombinirane na drugačije načine jer nisam pobornica brze mode, već kreativnosti kad je stil u pitanju, kazala je Ivana Kalac za kraj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter