SKIN FASTING

Post kože najnoviji je beauty trend. Obnavlja njezinu barijeru i pruža zdravi sjaj

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kao što i nama samima ponekad treba odmor, tako bismo i svojoj koži trebali češće priuštiti odmor. Poplava novih kozmetičkih proizvoda koji obećavaju najbolje rezultate često previše opterećuje najveći organ, a u mnogim slučajevima čak ima suprotan učinak.

Ono što postaje sve popularnije u svijetu ljepote je: Skin Fasting – tretman postom za kožu!

Trend posta kože opisuje ciljanu upotrebu samo nekoliko, ali dobrih proizvoda koji su prilagođeni tipu kože.

Takozvani tretman postom za kožu obnavlja prirodni kiseli omotač.

Uz pretjeranu njegu i mnogo različitih proizvoda, on može brzo postati neuravnotežen i stoga više ne pruža dovoljnu zaštitu od vanjskih utjecaja iz okoline, bakterija i gljivica. Posljedice su crvenilo, prištići i proširene pore.

Optimalna zaštitna barijera, koja također osigurava vizualno čist ten, ima zdravu pH vrijednost od 4,7 do 5,75. Za usporedbu, voda ima neutralno svojstvo s pH vrijednošću 7, no koža voli blago kiselu.

Kako djeluje post kože?

Želite li učiniti nešto dobro za svoju kožu i sami isprobati trend skin fastinga? Trebali biste planirati otprilike tri do četiri tjedna za razdoblje posta. Potrebno je najmanje tjedan dana da se primijeti poboljšanje problema s kožom.

Stoga bi trebali računati na strpljenje za ovaj trend. Ali to je nagrađeno zdravom kožom i svježim sjajem! Osim hidratantne kreme, blagog ili blago kiselog proizvoda za čišćenje i nemasnog faktora zaštite od sunca, trebali biste izbjegavati sve ostale proizvode za čišćenje.

Proizvod za čišćenje

Za vašu novu beauty rutinu potpuno je dovoljno da kožu očistite od prljavštine, sebuma i naslaga navečer umjesto dva puta dnevno. Vaš proizvod za čišćenje trebao bi biti blag do blago kiseo i ne bi trebao sadržavati silikone, tvari za isušivanje poput alkohola, eteričnih ulja ili mirisa ili boja.

Ovi sastojci mogu biti stresori za vašu kožu.

Vlaga

Kako bi vas vaša koža u svakodnevnom životu savršeno zaštitila od vanjskih utjecaja i opskrbila dovoljnom količinom vlage, ujutro koristite pravu dnevnu kremu. I ovdje pripazite da vaš proizvod ne sadrži štetne dodatke i odgovara vašem tipu kože. 

Zaštitni faktor od sunca

Čak i ako sunce ne sja kroz nebo bez oblaka, svejedno je važno svaki dan na kožu nanositi zaštitni faktor. Neke dnevne kreme ga već sadrže u sebi, ali u svakom slučaju treba odabrati proizvod koji nije mastan i dobro se upija.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater