NAJNOVIJEPUTUJMO!

DRUŽENJE U PULSKOJ GRADSKOJ KNJIŽNICI: Alis Marić i putovanja knjigama


Gošća prosinačkog druženja bila je Alis Marić, urednica najpopularnijeg književnog bloga u regiji Čitaj knjigu!, koja je svojedobno radila u jednoj aviokompaniji te u brojnim korporacijama, a danas svoju karijeru ostvaruje kroz svoj hobi i ljubav – knjige

U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održano je još jedno u nizu druženje na temu putovanja Putujmo!

Uz nedavno održani pulski Sa(n)jam knjige u Istri, predstavljena su putovanja na malo drugačiji način. Darija Čelić Trajčeski iz turističke agencije Travelatico pojasnila je da su putovanja i knjige jako povezani: kroz putopise, turističke vodiče, ali i razne romane koji nas inspiriraju na putovanja te radnjom vode na putovanja u različita gradove i mjesta. Gošća ovog prosinačkog druženja bila je Alis Marić, urednica najpopularnijeg književnog bloga u regiji Čitaj knjigu!, koja je svojedobno radila u jednoj aviokompaniji te u brojnim korporacijama, a danas svoju karijeru ostvaruje kroz svoj hobi i ljubav – knjige.

Čitaj knjigu

Alis Marić je ispričala kako je nastala stranica Čitaj knjigu, o spajanju ljubavi prema knjigama i putovanjima te govorila o vlastitim iskustvima i anegdotama sa svojih putovanja. Posebno se osvrnula na nezaboravne posjete velikim, fantastičnim knjižarama i knjižnicama u gradovima kao što su Bordeaux, London, Copenhagen i drugi. Čitati se može uvijek i svugdje, pa tako upravo radi na projektu da se knjige razmjenjuju i čitaju u autobusima.

No, da putovanje nije samo ono turističko, već može biti i duhovno, putovanje u spoznaju samog sebe, potvrdila je i brojnim preporukama te kao gošću iznenađenja dovela Daniellu Kordić, autoricu romana "Narcis i ruža" koji upravo zajedno promoviraju diljem Hrvatske.

Narcis i ruža

Alis Marić je pročitala nekoliko ulomaka iz knjiga o putovanjima te preporučila u kojim naslovima uživati u ovom, zimskom razdoblju, kada nam je najudobnije upravo uz knjigu, dekicu, čaj ili čašu vina. Preporučila je sljedeća djela: Daniella Kordić "Narcis i ruža", Rajko Grlić "Neispričane priče", Mara Doljak "Moj Camino", Momčilo Antonijević "Kako sam postao putnik", Velimir Čolić "Egzil za početnike"…

Za kraj je poručila: "Uživajte u svakom danu, svakom trenutku, u druženjima i u malim stvarima, volite ono što radite i vjerujte u sebe." (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam